10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliția a dat iama în șoferii-pirat

Poliția a dat iama în șoferii-pirat

Patru persoane, printre care și șoferul autoturismului,  și-au pierdut viața în urma unui accident produs luni pe DN 56
Patru persoane, printre care și șoferul autoturismului,
și-au pierdut viața în urma unui accident produs luni pe DN 56

După ultimul accident grav provocat de un șofer care făcea transport de ocazie, soldat cu patru morți și o persoană rănită grav, polițiștii doljeni le-au pus gând rău șoferilor care fac transport de persoane la „ia-mă nene“. În numai două zile, oamenii legii au depistat și sancționat 38 de persoane care făceau transport ilegal de persoane, amenzile fiind cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.
Polițiști Serviciului Rutier Dolj, împreună cu colegii din cadrul Biroului Rutier Craiova, au organizat marți și miercuri o serie de acțiuni pentru depistarea șoferilor care fac transport ilegal de persoane cu autoturisme care au o capacitate de până la nouă locuri.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, polițiștii de la Rutieră au acționat la ieșirile din Craiova și celelalte orașe și municipii din județul Dolj, ocazie cu care au aplicat 38 de sancțiuni șoferilor depistați făcând transport ilegal de persoane.
În plus, polițiștii au dispus imobilizarea a șase autoturisme folosite pentru transport de persoane fără drept.
Potrivit legii, persoanele fizice sau juridice care fac transport public de persoane, contra cost, fără a avea autorizație, pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.
În plus, polițiștii rutieri pot dispune reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare ale mașinii. Atât plăcuțele, cât și certificatul, se restituie numai dacă sunt îndeplinite două condiții: au trecut cel puțin 30 de zile de la data întocmirii procesului-verbal de către polițist și a fost achitată amenda contravențională. Dacă șoferul nu face dovada achitării amenzii după cele 30 de zile, suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului se prelungește cu șase luni.

Au plecat cu „ocazia“ și au murit în drum spre Craiova

Ultimul accident grav, provocat de un șofer care luase la ocazie patru persoane, a avut loc pe 2 octombrie, în localitatea Radovan. Polițiștii doljeni au stabilit că Marian Negrilă, de 54 de ani, din Băilești, în timp ce conducea un Opel Astra pe DN 56, a ieșit de pe șosea și a lovit un cap de pod. Pompierii doljeni au trimis la locul accidentului un echipaj de descarcerare și mai multe ambulanțe, dar și elicopterul SMURD, însă medicii nu au putut face nimic pentru patru dintre victimele accidentului. Aceștia sunt șoferul de 54 de ani, care a murit pe loc în urma impactului, precum și trei pasageri din autoturismul Opel: Aurica Cușmă, de 68 de ani, Petre Becherescu, de 62 de ani, și Miruna Cristescu, de 44 de ani, toți din Băilești. Un alt pasager, Ilaru Bistriceanu, de 62 de ani, a fost rănit grav în urma accidentului și a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova cu elicopterul SMURD. Se pare că cei patru pasageri din Opel fuseseră luați la ocazie de Negrilă, urmând să ajungă la Craiova.
Polițiștii doljeni au precizat că accidentul de circulație ar putea avea drept cauză posibilă oboseala conducătorului auto, care ar fi adormit la volan.
În urmă cu două luni și jumătate, pe 21 iulie, două persoane din Segarcea și-au pierdut viața în urma unui accident produs pe DJ 561, la ieșire din Segarcea. Și în acest caz, cele două victime, Ionuţ Palamarenco, de 24 de ani, și Emil Mavriche, de 50 de ani, ambii din Segarcea, au urcat într-un autoturism de ocazie pentru a ajunge la Craiova.
Oamenii legii au stabilit că Valentin Buia, de 25 de ani, care conducea un autoturism Daewoo Cielo în care se aflau Ionuţ Palamarenco și Emil Mavriche, a intrat într-o depășire fără să se asigure corespunzător și a lovit frontal un Opel Vectra care circula regulamentar din sens opus.
În urma impactului, cei doi șoferi au fost răniți și transportați la Spitalul de Urgență Craiova, însă pentru cei doi pasageri din Cielo nu s-a mai putut face nimic. În cazul acestui accident, polițiștii doljeni au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS