17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlba-neagra cu Water Park-ul Craiovei?

Alba-neagra cu Water Park-ul Craiovei?

Water Park-ul a fost dat ca închis ieri la prânz, la prima vizită a reporterilor GdS, dar și-a deschis larg porțile ieri după-amiază, la cea de-a doua vizită (FOTO: Claudiu Tudor)
Water Park-ul a fost dat ca închis ieri la prânz, la prima vizită a reporterilor GdS, dar și-a deschis larg porțile ieri după-amiază, la cea de-a doua vizită (FOTO: Claudiu Tudor)

Este sau nu deschis Complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului în această perioadă? Reporterilor GdS prezenți ieri la prânz la intrarea în complex li s-a transmis că parcul acvatic (partea de interior) este închis. Răspunsul a fost însă cu totul altul din partea reprezentanților Primăriei Craiova, care au susținut că zona acoperită a complexului a rămas tot timpul deschisă publicului, după inaugurarea din 11 august. Ieri după-amiază, când am revenit la Water Park, porțile s-au deschis larg, iar reporterilor GdS li s-a transmis, de data asta, că accesul este permis în incinta clădirii acoperite, dar, bineînțeles, contra cost: „Mai sunt persoane înăuntru, dar nu puteți să intrați decât dacă plătiți taxa de acces. Nu a fost niciodată închis. Partea de exterior a intrat în conservare, dar interiorul este funcțional“.

Water Park-ul Craiovei, investiția de 20 de milioane de euro a autorităților locale inaugurată pe 11 august, mai adaugă o pagină în istoricul său plin de termene de finalizare nerespectate. După ce craiovenii au avut parte în acest an de mult așteptata „bălăceală“ de vară, e drept destul de scurtă, au primit și invitația de a continua distracția la tobogane și bazine și pe perioada sezonului rece, în interiorul parcului acvatic. A trecut vara, toamna a mai oferit câteva zile călduroase, după care partea de exterior a Water Park-ului s-a închis. Bazinele au fost golite, iar zona de agrement a intrat în conservare. Numai că despre partea de interior a complexului nu s-a mai spus nimic. A rămas deschisă, ea fiind proiectată să funcționeze și pe perioada rece, ori s-a închis odată cu zona exterioară? Când s-a adus în discuție Water Park-ul, la conferința de presă de miercurea trecută a administrației locale, primarul Mihail Genoiu spunea ceva de un aviz al Direcției de Sănătate Publică (DSP) care trebuia primit pentru ca parcul acvatic să poată funcționa în continuare. Mai exact, de niște probe de apă care trebuia luate de DSP Dolj, în baza cărora să fie emis și acel aviz.
Și atunci cum a funcționat Water Park-ul în luna august, dacă acest aviz nu a existat? Reprezentanții DSP Dolj au lămurit lucrurile: „Water Park-ul a funcționat de la început pe bază de declarație pe proprie răspundere, potrivit normelor în vigoare. Acel aviz se dă în timpul funcționării, în urma unui control, și nu înainte de deschidere. DSP Dolj nu a primit la acea vreme nici o solicitare de control, iar o documentație s-a depus abia acum, dar în toată această perioadă Water Park-ul putea să funcționeze“. A fost însă închis complexul acvatic la interior? Dacă ar fi să ne luăm după cele declarate zilele trecute, pentru GdS, de directorul Direcției de Baze Sportive și Agrement din cadrul Primăriei Craiova, cea care are în administrare Water Park-ul, se pare că da. Contactat de GdS, Dumitru Cricorian preciza că parcul acvatic, partea de interior, se va deschide de săptămâna viitoare.

Așa arătau toboganele și bazinele din interiorul Complexului acvatic la inaugurarea din 11 august, însă despre ele se spune că sunt funcționale și în prezent (Foto: arhiva GdS)
Așa arătau toboganele și bazinele din interiorul Complexului acvatic la inaugurarea din 11 august, însă despre ele se spune că sunt funcționale și în prezent (Foto: arhiva GdS)

La prânz – închis, după-amiază – deschis

Ieri la prânz, parcul acvatic părea pustiu la interior. Câțiva oameni, care păreau angajați, se perindau prin incinta complexului, în partea din față a clădirii, la interior, o persoană suda la o bară de fier, pe jos se vedeau câțiva saci cu materiale de construcții, dar nici urmă de vizitatori care să se relaxeze la piscinele și toboganele din interior. Mai mult, de la poartă ni s-a transmis că este închis. Răspunsul a fost însă cu totul altul din partea reprezentanților Primăriei Craiova, care au susținut că zona acoperită a complexului a rămas tot timpul deschisă publicului, după inaugurare. „Chiar acum am plecat de la Water Park și era deschis, așa cum știam, de altfel. Nu știu cine v-a spus că este închis, dar cine v-a dat o astfel de informație va fi cercetat disciplinar. Poate nu a mai fost mediatizat așa cum trebuie, dar Water Park-ul a funcționat tot timpul la interior. Și este în regulă și din punctul de vedere al Direcției de Sănătate Publică, au fost luate acele probe de apă. Nu știu ce reparații au mai fost pe acolo, dar bazinele interioare au fost tot timpul funcționale. Puteți să mergeți să vă convingeți“, a spus viceprimarul Adrian Cosman.
Ieri după-amiază, când am revenit la Water Park, porțile s-au deschis larg, iar reporterilor GdS li s-a transmis, de data asta, că accesul este permis în incinta clădirii acoperite, dar, bineînțeles, contra cost. „Mai sunt persoane înăuntru, dar nu puteți să intrați decât dacă plătiți taxa de acces. Nu a fost niciodată închis. Partea de exterior a intrat în conservare, dar interiorul este funcțional. Chiar de la 1 octombrie am dat drumul la căldură în clădire, apa are 24 de grade, dar puteam să creștem temperatura ei până la 26 de grade. Deocamdată funcționăm cu două cazane, dar când se va răci vremea vom da drumul și la cel de-al treilea cazan și la încălzirea prin pardoseală“, a explicat un reprezentant al Complexului de agrement acvatic.
Chiar dacă se folosește doar partea acoperită a Complexului, taxa de acces nu s-a modificat: 24 se lei pentru copiii între 5 şi 10 ani, de luni până vineri; 36 de lei pentru persoanele de peste 10 ani, de luni până vineri; 34 de lei pentru copiii între 5 şi 10 ani, în weekend; 50 de lei pentru persoanele de peste 10 ani, în weekend; 15 lei taxa pentru saună pentru persoanele de peste 16 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS