3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCinci răniți într-un incendiu izbucnit la o fermă de porci din Băilești

Cinci răniți într-un incendiu izbucnit la o fermă de porci din Băilești

Pompierii doljeni au intervenit cu trei autospeciale pentru stingerea incediului care a cuprins una din clădirile fermei de creștere a porcilor
Pompierii doljeni au intervenit cu trei autospeciale pentru stingerea incediului care a cuprins una din clădirile fermei de creștere a porcilor

Cinci persoane au fost rănite într-un incendiu care a cuprins, ieri-dimineață, unul din grajdurile fermei de creștere a porcilor din Băilești. De asemenea, au murit arși sau au fost intoxicați cu fum aproximativ 1.500 de porci, pompierii doljeni reușind să salveze tot atâtea animale.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, ieri-dimineață, în jurul orei 10.00, pompierii doljeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o fermă de porci din municipiul Băilești.
La fața locului au fost trimise trei autospeciale, o ambulanță și elicopterul SMURD, dar și alte două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Dolj. La sosirea echipajelor de intervenție s-a constatat că izolația acoperișului din vată minerală ardea mocnit, cu degajare mare de fum. Inițial, pompierii doljeni au găsit la locul intervenției două victime, una intoxicată cu fum, conștientă, iar alta în stop cardio-respirator. După efectuarea manevrelor de resuscitare de către echipajul medical al elicopterului SMURD, persoana găsită în stop cardio-respirator a fost transportată la Spitalul de Urgență Craiova cu elicopterul SMURD. Ulterior, după localizarea incendiului, au mai fost găsite două victime. „Cele trei victime intoxicate cu fum, o femeie și doi bărbați, au fost transportate cu ambulanțele la Spitalul Municipal Băilești, de unde au fost preluate de autospeciala de transport victime multiple și aduse la Spitalul de Urgență Craiova pentru investigații suplimentare“ , au precizat pompierii doljeni.
În urma intervenției, pompierii au reușit să salveze aproximativ 1.600 de porci, însă alte aproximativ 1.500 de animale au ars ori au fost intoxicate cu fum. După lichidarea flăcărilor s-a stabilit că incendiul a avut drept cauză un scurt-circuit produs la instalația electrică, care a aprins izolația acoperișului. Aceasta a ars pe o suprafață de 500 mp, pompierii doljeni reușind să oprească extinderea flăcărilor la restul de 1.500 mp ai acoperișului.
Medicii Spitalului de Urgență Craiova au precizat pentru GdS că la unitatea medicală au fost aduse, de fapt, cinci victime ale incendiului de la ferma de porci din Băilești. Femeia care a fost transportată la Spitalul de Urgență cu elicopterul SMURD a fost internată în comă la Terapie Intensivă. Celelalte patru victime au fost primite în aria de monitorizare, fiind conștiente și stabile, ulterior una dintre ele fiind transferată la Clinica de Terapie Intensivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS