12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat la 14 ani de pușcărie pentru uciderea unui craiovean

Condamnat la 14 ani de pușcărie pentru uciderea unui craiovean

Bogdan Dosoftei și-a  recunoscut faptele și a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare pentru omor și lovire
Bogdan Dosoftei și-a recunoscut faptele și a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare pentru omor și lovire

Tânărul acuzat că a înjunghiat mortal un craiovean de 19 ani și a rănit un altul a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare. Sentința a fost dată la sfârșitul săptămânii trecute, de Curtea de Apel Craiova, instanță care a respins apelul formulat de inculpat.

Scandalul în urma căruia craioveanul Adrian Grigorie, de 19 ani, a fost înjunghiat mortal a avut loc în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, pe strada Maramureș din municipiu. În urma anchetei, procurorii doljeni au stabilit că, în seara zilei de 15 ianuarie, un tânăr și-a serbat ziua de naștere, iar la petrecerea organizată într-un bar din Craiova a invitat mai mulți colegi. În jurul orei 22.00, tinerii au plecat de la bar și au hotărât să continue petrecerea în apartamentul unui amic care locuiește cu chirie în blocul C 31 de pe strada Maramureș. Aici, sărbătoritul l-a invitat și pe Bogdan Dosoftei, de 21 de ani, domiciliat în comuna doljeană Plenița.
Potrivit anchetatorilor, în timpul petrecerii, un anume Doru Voicu a sunat un tânăr „pe care-l bănuia că are o relaţie cu fosta sa prietenă“. Acesta din urmă a pus telefonul pe speaker, iar în discuţie au intervenit mai multe persoane, printre care și Bogdan Dosoftei. „Discuţia a degenerat, adresându-şi reciproc injurii şi ameninţări, iar la final au stabilit să se întâlnească în zona Gării din Craiova, unde persoana vătămată, Voicu Doru Gheorghe, a mers însoţit de martori și de victima Grigorie Robert Adrian. Inculpatul (Bogdan Dosoftei – n.r.) împreună cu toţi băieţii care se aflau în apartament au plecat către locul stabilit, iar când au ajuns în apropierea pieţei agroalimentare din Gara Craiova au observat un echipaj de poliţie, fapt pentru care au fugit în direcţii diferite, ulterior întâlnindu-se în acelaşi apartament“, au precizat procurorii doljeni. Totuși, trei dintre ei au fost prinși și bătuți de Doru Voicu, Adrian Grigorie și amicii acestora.

Omorât cu o lovitură de cuțit

Între timp, unul dintre tinerii care rămăseseră la petrecere a fost sunat de unul dintre amicii bătuți, care i-a spus doar atât: „Coboară că ne omoară!“. După câteva minute, din bloc a coborât în fugă Bogdan Dosoftei, care era însoțit de alt tânăr, iar în fața imobilului s-au întâlnit cu Adrian Grigorie și cu Doru Voicu. A urmat o încăierare, în urma căreia Dosoftei „l-a înjunghiat cu un cuţit cu lamă rabatabilă tip briceag în zona toracică pe Grigorie Robert Adrian. După lovitură, Grigorie Robert Adrian a ieşit pe uşa din spate a blocului şi a mers într-o parcare din apropiere, unde a fost găsit de un martor, ulterior cadrele medicale sosite la faţa locului constatând decesul lui Grigorie Robert Adrian. Inculpatul a continuat agresiunea şi l-a înţepat cu cuţitul în zona coapsei piciorului drept şi a umărului drept pe Voicu Doru Gheorghe, care a fugit pe strada Maramureş. După comiterea agresiunilor, inculpatul Dosoftei Nicolae Bogdan a revenit în apartament, unde s-a spălat pe mâini de sânge şi a ascuns cuţitul sub pătura de pe patul din sufragerie, unde a fost găsit de organele de anchetă“, după cum au mai reținut anchetatorii.
În fața procurorilor, Dosoftei a recunoscut comiterea faptelor şi a susţinut că a dat cu cuţitul la întâmplare în timp ce era lovit de Grigorie și de Voicu. Dosoftei a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, iar la sfârșitul lunii februarie a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de omor și lovire sau alte violențe.

14 ani de închisoare pentru o viață

Inculpatul și-a recunoscut faptele și în fața instanței de judecată pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei, iar pe 29 mai a fost condamnat de Tribunalul Dolj la 14 ani de închisoare. În plus, instanța l-a obligat pe Dosoftei să plătească rudelor lui Grigorie 14.745 de lei drept despăgubiri materiale și 50.000 de euro cu titlu de daune morale. Doru Voicu, tânărul rănit în timpul scandalului, trebuie să primească de la inculpat suma de 50.000 de lei drept despăgubiri materiale și daune morale.
Sentința a fost atacată cu apel de inculpat, iar vineri, pe 29 septembrie, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea printr-o hotărâre definitivă. Astfel, inculpatul trebuie să execute pedeapsa stabilită la sfârșitul lunii mai de Tribunalul Dolj. Din pedeapsa de 14 ani de închisoare se scade perioada în care inculpatul a fost reținut și arestat preventiv (16 ianuarie – 29 septembrie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS