11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria plătește mai mult pentru stadionul din Craiova

Primăria plătește mai mult pentru stadionul din Craiova

Primăria Craiova se vede nevoită să scoată mai mulți bani din bugetul local pentru cofinanțarea lucrărilor de la stadionul de fotbal, după ce Compania Națională de Investiții, principalul finanțator, a suplimentat cu 6,4 milioane de euro valoarea contractului semnat cu firmele de construcții care au câștigat licitația pentru proiectare și execuție.
Primăria trebuie să plătească în plus 3,1 milioane de lei cu TVA, sumă care se adaugă celor 21,6 milioane de lei pe care se angajase deja să le achite CNI. Conform unei convenții semnate în 2015 cu Compania de Investiții, municipalitatea s-a obligat să suporte 10% din costul total al proiectării și lucrărilor de la stadion.
GdS a scris acum două zile despre decizia CNI de a suplimenta valoarea contractului cu 24 de milioane de lei fără TVA din cauza unor lucrări neprevăzute. Invocând „extrema urgență“, compania a negociat cu constructorii, fără să publice un anunț de participare. Lucrările care fac obiectul actului adițional fuseseră executate cu mult înainte de negocieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS