9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsfaltarea în Craiova, „odisee“ fără sfârșit

Asfaltarea în Craiova, „odisee“ fără sfârșit

Craiovenii se plâng că asfaltarea străzilor, trotuarelor și parcările din cartierele orașului sunt o „odisee“ fără sfârșit. Lucrările au început, în unele cazuri, cu ani în urmă, și nu au fost încheiate nici până în prezent. S-a început cu asfaltarea străzilor, în urmă cu doi ani, în 2016 s-a luat o pauză, pentru „că a venit iarna“, s-a continuat în anul acesta cu schimbarea bordurilor, s-au pavat trotuarele, iar de două săptămâni s-au blocat la mijlocul străzilor cu marcajele. Cam așa se întâmplă în cartierul 1 Mai, în zona de blocuri de pe strada Victor Gomoiu, strada Dr. Ion Augustin și strada Popoveni, dar nu sunt singurele locuri din Craiova cu probleme.

Un bărbat din cartierul 1 Mai ne-a descris într-un e-mail evoluția lucrărilor de asfaltare a străzilor, trotuarelor și parcărilor din zona de blocuri cuprinse între complexul comercial Pelendava și Centrul Multifuncțional: „Lucrările de asfaltare pe străzile Victor Gomoiu și Dr. Ion Augustin au fost încheiate după doi ani, o jumătate de stradă pe an. Au continuat cu scoaterea bordurilor, după care pauză o săptămână, cu parcările pline de moloz. Au venit noile borduri și iar pauză. Au pus ciment pe alei și… pauză că a venit iarna 2016. După perioada de iarnă s-a făcut cimentul de pe alei și trotuare nisip de plajă, dar… au continuat lucrările. Minune, dar nu a ținut mult că după asfaltarea străzilor s-a făcut pauză. A trecut iunie, iulie și august, trei luni și nici urmă de asfaltatori. Pe 28 august a venit ploaia. La prima oră a zilei, pe o ploaie urâtă, au apărut muncitorii. Plouase și erau bălți pe jos, era praf, mizerie, frunze, fructe din pomii fructiferi din grădini, dar au dat cu chestia aia neagră și lipicioasă. Efectul, asfaltul are deja găuri, e măcinat şi cu denivelări. Același lucru se poate observa pe strada Popoveni în fața Poștei, unde asfaltul turnat de doi ani s-a surpat. Acum așteptăm următoarea ploaie puternică. Poate ne asfaltează și parcarea, nu de alta, dar sunt deja cinci luni de când s-au apucat de parcări și le-au uitat. Când am întrebat un muncitor, mi-a spus că mașina de asfalt e pe strada A. I. Cuza. Acum și marcajele pietonale sunt făcute pe jumătate. Sunt trasate de două săptămâni, până la jumătatea străzii. Inițial am crezut că nu văd bine, apoi am presupus că vopsesc restul a doua zi, dar au trecut două săptămâni“.
Joi, când redactorii GdS au mers în zona respectivă, într-adevăr lucrurile erau întocmai cu cele descrise de cititorul GdS.

Până la iarnă se închid șantierele

Reprezentanții primăriei dau asigurări că, până la venirea iernii, toate șantierele vor fi finalizate.
„Asfaltarea străzilor pe acordul cadru, din toate cartierele orașului, vor fi încheiate înainte de a deschide alte lucrări. Vom finaliza asfaltările în zona străzilor Împăratul Traian, Înfrățirii, în cartierul Brazda lui Novac și cartierul 1 Mai. Ulterior vrem să mai deschidem și alte lucrări, cum ar fi strada Potelu. În privința investițiilor, pe străzi se lucrează atât pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), cât și pe banii Consiliului Local. Acolo unde mai sunt borduri nemontate, trotuare neasfaltate, parcări neterminate, toate se vor finaliza. Marcajele vor fi și acestea refăcute. Acestea cad în sarcina RAADPFL“, a declarat primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, făcând referire la această situație.
Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS