11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit după o bătaie cu pumnii și picioarele

Arest prelungit după o bătaie cu pumnii și picioarele

 Unul din cei opt inculpați au fost arestați pe 12 iulie, iar restul o săptămână mai târziu
Unul din cei opt inculpați au fost arestați pe 12 iulie, iar restul o săptămână mai târziu

Magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât, miercuri, să prelungească mandatele de arestare emise în iulie pe numele a opt craioveni de etnie romă, acuzați că au bătut două persoane cu pumnii și cu picioarele chiar în fața Curții de Apel Craiova.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut că, în dimineața zilei de 5 iulie, în jurul orei 9.40, „pe fondul unei stări conflictuale anterioare, inculpaţii Florin Durac, Fănel Durac, Sorin Durac şi Leonard Durac, în timp ce se aflau pe strada Constantin Brâncuși, în fața Curții de Apel Craiova, au aşteptat-o pe persoana vătămată, iar în momentul în care aceasta a coborât din taxi au lovit-o cu pumnii în zona capului şi a corpului, provocându-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare patru-cinci zile de îngrijiri medicale. În aceeaşi împrejurare, dintr-un alt autoturism taxi a coborât şi altă persoană vătămată, care a fost lovită cu pumnul în zona feţei de inculpatul Ion Adîr, apoi a încercat să fugă, fiind urmărită de inculpaţii Sorin Florin Durac, Fănel Durac, Valter Durac, Mitică Durac şi Ianoşi Durac“.
Cei care au fost bătuți sunt Sorin și Felix Neguţ, cel din urmă fiind urmărit și prins de urmăritori pe bulevardul Nicolae Titulescu, unde a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele. Anchetatorii au mai precizat că Felix Neguț a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale.
În referatul prin care au cerut arestarea preventivă a inculpaților, anchetatorii au precizat că „în zona comiterii faptelor, respectiv pe străzile Constantin Brâncuşi şi Nicolae Titulescu, din cauza actelor de violenţă exercitate de inculpaţi, a fost tulburată ordinea şi liniştea publică, cetăţenii aflaţi în tranzit fiind panicaţi, iar traficul rutier a fost blocat pe timpul comiterii faptelor“.
Ulterior, pe 19 iulie, cei opt inculpați au fost arestați preventiv, fiind acuzați de comiterea infracțiunilor de lovire și tulburare a ordinii și liniștii publice. La sfârșitul lunii august, inculpații au fost trimiși în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Miercuri, instanța de judecată a respins cererile de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar formulate de avocații inculpaților, hotărând să menţină măsura arestării preventive luată faţă de inculpaţi.
La sfârșitul anului trecut, doi dintre inculpații din acest dosar, Ion Adîr și Fănel Durac, au fost trimiși în judecată într-un alt dosar de lovire, părțile vătămate din acest dosar fiind Valentin și Sorin Neguț. Și acest dosar se află pe rolul Judecătoriei Craiova, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru 10 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS