14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDosarul fostului primar din Malu Mare, repus pe rol

Dosarul fostului primar din Malu Mare, repus pe rol

Fostul primar din Malu Mare este cercetat într-un dosar  de abuz în serviciu și judecat în unul de tentativă de omor
Fostul primar din Malu Mare este cercetat într-un dosar
de abuz în serviciu și judecat în unul de tentativă de omor

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât ieri să repună pe rol dosarul penal în care fostul primar al comunei Malu Mare, Alexandru Dicu, este acuzat alături de alți șapte inculpați că în campania electorală din 2012 au sechestrat și bătut trei persoane care făceau campanie altui partid. În acest dosar, procurorii doljeni au reținut că, în seara zilei de 7 iunie 2012, Stelică Mătușa, unul dintre inculpați, a fost sunat de fiul său, David, care i-a explicat că a văzut câțiva bărbați care aruncau dintr-o autoutilitară baxuri de hârtie igienică care avea ataşată fotografia primarului Dicu, sub care era mesajul: „L-ai folosit? Aruncă-l! Păstraţi comuna curată!“. Imediat a fost anunțat și primarul Alexandru Dicu, care a cerut oprirea celor care făceau acest lucru. Anchetatorii au stabilit că, la cererea primarului, s-a pus în mișcare o mică „armată“ de susținători ai acestuia, dar și că edilul Dicu i-a îndemnat să lovească victimele. De asemenea, Dicu a fost acuzat că a lovit una dintre victime cu pumnii și cu picioarele.
„În timp ce se afla pe partea stângă a autoutilitarei, inculpatul Dicu Alexandru l-a dat la o parte pe inculpatul Fugaru Marian, iar apoi l-a lovit cu pumnii pe Iovu Sorin, în încercarea de a-l trage de la volan, fără a reuşi însă. În tot acest interval, inculpatul Dicu Alexandru i-a instigat pe ceilalţi inculpaţi să comită acte de violenţă, exprimându-se în mod imperativ prin îndemnuri de genul: «Daţi-le bă!» sau «Omorâţi-i şi pe ăştia», respectiv prin alte exprimări injurioase adresate persoanelor aflate în autoutilitara marca Mercedes“, au precizat anchetatorii. Una dintre victime, care a fost lovită cu o bâtă în cap de Mătușa, a fost operată, însă a rămas cu o infirmitate fizică permanentă (lipsă substanţă osoasă).
Cei opt inculpați din acest dosar au fost trimiși în judecată în octombrie, anul trecut, printre infracțiunile reținute fiind tentativa de omor, lovirea și tulburarea ordinii şi liniştii publice.
La termenul de pe 13 septembrie, instanța de judecată a dispus ca pronunțarea în acest dosar să se facă pe 27 septembrie, însă la termenul de ieri a dispus repunerea dosarului pe rol și continuarea judecării inculpaților. „Repune cauza pe rol şi acordă termen la data de 25 octombrie 2017“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.
Mai trebuie spus că, la jumătatea lunii august, același Alexandru Dicu a fost pus sub acuzare în alt dosar, unul în care este acuzat că, în perioada 2009 – 2012, a încheiat o serie de contracte de achiziții publice de servicii, produse și lucrări cu mai multe societăți comerciale, ocazie cu care au fost plătite bunuri și servicii la preţuri supraevaluate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS