22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj10 octombrie, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

10 octombrie, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

Doljenii şi nu numai vor marca pentru prima dată în acest an Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti. Aceasta va fi sărbătorită pe 10 octombrie prin mai multe evenimente prin care se urmăreşte îmbunătăţirea statutului producătorilor români în lanţul alimentar scurt şi câştigarea încrederii consumatorilor. În Craiova, acţiunile dedicate Zilei naţionale a produselor agroalimentare româneşti se vor desfăşura în Piaţa Centrală. „Având în vedere importanţa acestui eveniment, pe 10 octombrie, în Piaţa Centrală se va organiza un spaţiu destinat operatorilor din sector în vederea expunerii spre comercializare a produselor agroalimentare obţinute în propriile gospodării“, a spus Liliana Săvulea, directoarea Direcţiei Agricole Dolj.
Potrivit Legii nr. 168/2017, prin produs agroalimentar românesc se înţelege produsul obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România şi care are inscripţionat pe etichetă drapelul ţării noastre.
Actul normativ citat prevede că Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti poate fi organizată de autorităţile publice centrale şi locale şi de celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice. Se pot organiza programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau ştiinţific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului.
Autorităţile administraţiei centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a acestor manifestări, în limita alocaţiilor bugetare aprobate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS