8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVremea mai caldă decât normalul acestei perioade. De miercuri se răceşte accentuat

Vremea mai caldă decât normalul acestei perioade. De miercuri se răceşte accentuat

Meteorologii au anunţat că începutul sacestei săptămâni începe cu vreme mai caldă decât normalul acestei perioade şi se încălzeşte uşor, dar de miercuri vremea se răceşte accentuat până în weekend.

Luni valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele de duminică în majoritatea zonelor şi se vor situa în toată ţara în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii septembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade. Cerul va fi temporar noros şi va ploua local în sud-vest şi în zona de munte şi pe arii restrânse în rest. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului şi al Moldovei, în Dobrogea şi în Bărăgan, precum şi la munte. Dimineaţa, pe spaţii mici, va fi ceaţă.  În regiunile intracarpatice, nori mulţi dar ploi numai în Banat şi la munte si cu totul răzleţ în rest. Maximele puţin mai mari decât ieri, în general între 20 şi 22 de grade şi numai în depresiuni mai mici, 17 grade la Miercurea Ciuc. Bate vântul în sudul Banatului. Soare puţin şi în Sud, ploi slabe cel mai probabil în Oltenia şi valori termice la amiază puţin mai mari decât duminică: 21 de grade la Drobeta Turnu Severin şi Rm. Vâlcea, 22 la Craiova, 23 la Alexandria şi Slobozia şi 25 la Giurgiu. Cer mai mult noros şi în Dobrogea, unde pe arii restrinse plouă slab. 23 de grade la amiaza la Tulcea şi 22 la Constanţa apropiate de mediile climatologice pentru aceasta data. Vântul are intensificări la fel ca în toată partea de sud-est a ţării.
În Moldova, vremea este cam mohorâtă, izolat poate să ploua slab dar temperatura mai câştiga 1-2 grade la amiază faţă de duminică: 18 grade la Suceava, 22 la Iaşi, 21 la Bacău şi 23 la Focşani şi Galaţi.

Marţi valorile termice diurne vor continua să crească uşor în regiunile intracarpatice şi vor fi comparabile cu cele de luni în restul ţării, astfel că maximele vor fi cuprinse între 19 -20 de grade în nordul Moldovei şi în depresiunile intramontane şi 25 de grade la Giurgiu şi Brăila.
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar numai izolat şi trecător la munte şi în regiunile sudice şi sud-vestice va ploua slab. Vântul va avea intensificări în zona montană, local în Dobrogea, Muntenia şi în sudul Banatului şi izolat în rest. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Miercuri valorile termice scad faţă de marţi, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade la Miercurea Ciuc si Suceava şi 23-24 de grade in sudul Olteniei. Cerul va fi temporar noros şi izolat în zona montană, în sud-vestul şi sud-estul ţării vor fi ploi slabe sau burniţă. Vântul va avea intensificări local la munte, dar şi în sudul şi sud-estul teritoriului. Dimineaţa, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. În Bucureşti, 11-13 grade dimineaţa şi 23-24 de grade la amiază.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS