6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologia a anunţat extimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţilor în intervalul 25 septembrie – 8 octombrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Oltenia, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale în primele trei zile și se vor situa, în medie, în jurul a 21…22 de grade, dar începând din data de 28  septembrie acestea vor fi în scădere pâna la medii de 17…18  grade și vor caracteriza, până în 2 octombrie, o vreme răcoroasă. Apoi, temperaturile vor crește ușor spre o medie de 20 de grade, apropiată de cea regională, specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de  10…12  grade, până la  6…7 grade spre finalul  primei săptămâni, după care vor crește până la o medie normală de 10 grade.  Pe spații mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie și după data de 2 octombrie.

La munte, în primele două zile ale intervalului valorile termice  vor  fi  apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor de 12…13 grade și ale minimelor de 4…5 grade. Apoi, până la sfârșitul lunii septembrie vremea se va răci  treptat,  media  valorilor  diurne  va  fi  de  8…9 grade, iar a celor nocturne de – 1…1 grad.
În prima sâptămână a lunii octombrie, temperatura aerului  va  fi  în  creștere, astfel că mediile valorilor diurne vor fi de 11…12 grade și ale celor nocturne, de 4…5 grade. În zilele  de  25,  26  și  27  septembrie,  pe  arii  restrânse  vor  fi  precipitații  slabe. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere după data de 3 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS