16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAutoshow Oltenia - mașini puternice, reduceri mari de preț

Autoshow Oltenia – mașini puternice, reduceri mari de preț

Mulți dintre dealerii auto, care expun peste 60 de autovehicule în parcarea de la mall-ul Electroputere Parc, au scos la vânzare mașini puțin rulate sau din cele la care trebuie să finalizeze stocurile până la finele anului, astfel încât sunt oferite reduceri de prețuri mai mari decât de obicei. Astfel de reduceri de preț sunt și la unele dintre modelele noi, expuse la Craiova.

De joi și până duminică seară, craiovenii pot vedea zeci de autovehicule expuse în parcarea de la mall-ul Electroputere Parc, din Craiova, în cadrul ediției de toamnă a Autoshow Oltenia- expoziția auto organizată de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Dolj.
Prețurile mașinilor expuse în acest weekend variază în funcție de vechimea modelului apărut pe piață sau de decizia de marketing a dealerilor. Sunt expuse mai multe mărci auto, pentru care se oferă tot felul de discounturi, de la 1.500 de euro pe autovehicul până la sume mult mai mari, de ordinul miilor de euro, știut fiind că spre sfârșitul anului la dealeri apar așa-numitele lichidări de stoc. Printre cele mai ieftine mașini expuse sunt cele clasice, de fabricație autohtonă, de genul Dacia Logan și Ford K+ și până la bolizi cu mulți cai putere sub capotă și cu prețuri de zeci de mii de euro. Nu doar bărbații sunt atrași de autovehiculele expuse la Craiova, ci unii dealeri încearcă să atragă la standuri și femeile. Un Mini Cooper de o putere foarte mare pentru o mașină foarte mică (190 de cai putere) este atracția doamnelor și domnișoarelor la expoziția Autoshow Oltenia.
Ca noutate absolută la astfel de manifestări expoziționale, un dealer auto le oferă celor care cumpără de la Autoshow un autovehicul Opel Insignia sau Crossland X sau încheie contracte pentru achiziționare ulterioară a acestor două modele un weekend prelungit (all-inclusive) în Insulele Mauritius. De asemenea, persoanele care fac drive-test cu cele două mașini pe perioada de desfășurare a Autoshow primesc un weekend mașina acasă, cu plinul de combustibil făcut.

Noul EcoSport care se va produce la Craiova va fi și în varianta 4×4

Reprezentanții dealerului Ford, Plusauto, au precizat că participă la Autoshow Oltenia în calitate de cel mai longeviv dealer auto din Craiova, împlinind anul acesta 25 de ani de existență pe piață. „Să sperăm că vremea ne ajută weekendul acesta. Toate mașinile sunt pregătite pentru drive-test“, a spus Adi Mărășescu, directorul de vânzări al Plusauto. De la reprezentantul dealerului Ford am aflat că noul EcoSport care se va produce la Craiova, începând de luna viitoare, va fi fabricat și în varianta cu tracțiune integrală. „Ford EcoSport expus aici este din vechiul model și vine cu un discount generos de încă 1.500 de euro față de cel existent. Așa cum sunt prevăzute comenzile în producție în momentul de față, sperăm ca din luna decembrie sau dacă nu, cel târziu în luna ianuarie, să avem mașinile și având în vedere că este sezonul de iarnă, ne vom pregăti cu sistemul 4×4, care, în premieră, se va produce aici la Craiova“, a explicat Adi Mărășescu.

Mașini rulate, oferite la prețuri reduse

Unii dealeri au adus la expoziție mașini rulate fie în show-room-uri, la drive-test, fie mașini care au fost rulate de companie, iar acum sunt oferite craiovenilor cu reduceri de preț generoase, spun reprezentanții dealerilor. „Este o noutate pentru piața din Craiova, dar care a luat amploare de doi ani în România. Punem în vânzare mașini care au un kilometraj foarte mic, de 10.000, 15.000, 20.000 de kilometri, mașini care sunt aidoma celor noi, cu aceeași garanție, dar cu un buget redus cu 30-40% față de o mașină nouă. Sunt mașini de minimum șase luni, maximum un an și jumătate, dar se comportă exact ca una nouă“, a spus Ciprian Lefteroglu, reprezentant de vânzări la Bavaria Group, el exemplificând că BMW X5 expus la Craiova zilele acestea costa circa 80.000 de euro, fără TVA, în urmă cu șase luni, iar acum, cu 14.000 de kilometri la bord, costă 54.000 de lei, fără TVA.
Vizitatorii și-au făcut timid apariția în parcarea mall-ului, în prima zi a expoziției Autoshow. „Încerc să îmi schimb mașina veche cu una nouă. Îmi place foarte mult marca Renault și mă interesează Meganul din spatele nostru. Caut întotdeauna o mașină pe benzină, pentru că e mai puțin zgomotoasă, e mai fiabilă în mers“, a spus Nicolae Mitrică, vizitator.
„Craiovenii pot să vadă la Autoshow 64 de mașini din toată gama și motorizarea existentă, autovehicule ce sunt expuse de cei opt dealeri auto care participă la eveniment. Probabil că sunt noutăți la fiecare stand. Programul de vizitare este până duminică, la ora 18.00, intrarea fiind liberă“, a spus George Moțățăianu, directorul Direcției Târguri și Expoziții din cadrul CCI Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS