22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO avarie a lăsat centrul orașului fără apă

O avarie a lăsat centrul orașului fără apă

Sute de craioveni din zona centrală a orașului au rămas ieri fără apă la robinete din cauza unei avarii la o vană a rețelei de apă aparținând Companiei de Apă Oltenia. S-au găsit în această situație proprietarii din Asociația de proprietari Mihai Viteazul, cât și locuitorii și societățile situate pe străzile Mihai Viteazul, Ioan Maiorescu și Horezu, inclusiv zona centrală delimitată de strada Brestei, strada Râului, strada Știrbei Vodă și strada Bibescu. „Azi-dimineață (ieri – n.r.) s-a produs o avarie aici, în fața blocurilor. Blocurile, 14 scări, au rămas fără apă rece, și nu numai blocurile, întreg cartierul nu are apă. Nu știm când vor relua furnizarea cei de la Apă nu ne-au comunicat nimic, nici ei nu știu când vor încheia lucrările. Așteptăm“, a spus Ioan Filimon, președintele Asociației de proprietari Mihai Viteazul.
Avaria s-a produs în cursul dimineții de ieri, când asfaltul a cedat sub greutatea unui autoturism, căscându-se un adevărat crater la intersecția străzilor Mihai Viteazul și Ioan Maiorescu. Surparea asfaltului a scos la iveală faptul că pe o porțiune de câțiva metri sub el era un gol, pământul din jurul conductelor fiind purtat de apa care s-a scurs din conducte. „Ca urmare a unei avarii produse în rețeaua de distribuție a apei potabile, la vana de sectorizare cu DN 200 mm de pe str. Mihai Viteazul intersecție cu str. Ion Maiorescu, SC Compania de Apă Oltenia SA va sista temporar furnizarea apei potabile, după cum urmează: pe str. Mihai Viteazul, de la intersecția cu str. Unirii; în perimetrul delimitat de str. Brestei, str. Râului, str. Ştirbei Vodă, str. Bibescu; blocurile arondate la PT Horezu și PT Mihai Viteazul“, a declarat Mihaela Chirițescu, șef Serviciu Relații cu Publicul CAO.
Angajații de la CAO au avut nevoie de ore întregi ca să golească întreaga rețea de apă și ulterior să intervină pentru schimbarea vanei și reluarea furnizării apei potabile către populație. Până la închiderea ediției, echipele nu încheiaseră lucrările. „La acest moment, echipele noastre intervin la fața locului. A fost restrâns perimetrul afectat, până la străzile Arieș, Unirii, Caracal și Alexandru Macedonski“, a mai precizat reprezentantul CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS