11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNouă luni de arest preventiv pentru uciderea unui craiovean

Nouă luni de arest preventiv pentru uciderea unui craiovean

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, luni, să mențină măsura arestului preventiv dispusă încă de pe 7 decembrie 2016, față de frații Gabriel și Luigi Teodorescu, acuzați de uciderea unui craiovean de 20 de ani.
Anchetatorii au reținut în acest dosar că, în dimineața de 6 decembrie 2016, în jurul orei 2.00, „în timp ce se aflau pe bulevardul Tineretului din municipiul Craiova, în zona Poştei din Craioviţa Nouă, pe fondul unui conflict preexistent între Teodorescu Luigi (20 de ani) şi Fieraru Ionuţ (20 de ani), Teodorescu Gabriel (23 de ani) l-a lovit pe acesta din urmă cu un cuţit în zona cervicală anterioară (gât – n.r.), cu consecinţa producerii unor leziuni traumatice care i-au produs decesul“. Procurorii doljeni au mai susținut că Luigi Teodorescu a fost cel care l-a ținut pe Ionuț Fieraru, iar fratele său l-a înjunghiat mortal. „Profitând de starea de vulnerabilitate şi imposibilitatea de ripostă în care se afla acesta (Ionuț Fieraru – n.r.), fiind flancat şi imobilizat de inculpatul Teodorescu Luigi, inculpatul Teodorescu Gabriel i-a aplicat victimei cel puţin două lovituri cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, dintre care una în zona cervicală anterioară, care i-a secţionat două artere sanguine majore“, au mai reținut anchetatorii. Ulterior, la fața locului a fost solicitată o ambulanță SMURD, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viața tânărului de 20 de ani, care și-a dat ultima suflare pe bulevardul Tineretului. După comiterea faptei, frații Teodorescu au fugit la Drăgășani, în Vâlcea, însă au fost prinși de polițiști în seara zilei de 6 decembrie, după ce s-au întors la Craiova.
Frații Teodorescu au fost arestați pe 7 decembrie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar de atunci instanțele de judecată au prelungit periodic mandatele de arestare emise pe numele inculpaților. Aceștia din urmă au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, la sfârșitul lunii martie. În acest dosar, Gabriel Teodorescu este acuzat de comiterea infracțiunii de omor, iar Luigi Teodorescu este considerat coautor la comiterea acestei infracțiuni. Luni, pe 18 septembrie, Tribunalul Dolj a hotărât, din nou, să mențină măsura arestului preventiv luată față de frații Teodorescu, care vor fi judecați în continuare în stare de arest pentru infracțiunile comise. „Menţine măsura arestului preventiv cu privire la inculpaţii Teodorescu Luigi şi Teodorescu Gabriel, măsură dispusă prin încheierea nr. 305 din data de 7.12.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj“, se arată în hotărârea Tribunalului, care poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS