21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPolaris ameninţă din nou că nu va mai ridica gunoiul din Târgu Jiu

Polaris ameninţă din nou că nu va mai ridica gunoiul din Târgu Jiu

Angajaţii Polaris ar putea să nu mai ridice gunoiul unde sunt datorii mari
Angajaţii Polaris ar putea să nu mai ridice gunoiul unde sunt datorii mari

Firma de salubritate din municipiul Târgu Jiu ameninţă din nou autorităţile că nu va ridica gunoiul din cartierele municipiului. Motivul este legat de restanţele pe care firma de salubritate le are de recuperat de la populaţie. Este vorba de peste 2,5 milioane de lei. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că este necesar ca asociaţiile de proprietari care au încheiate contracte cu asociaţiile să mai achite din debite. Dacă alţi furnizori de servicii sau de utilităţi pot trece la debranşări individuale sau pe asociaţii, firma Polaris nu are altă variantă decât să nu mai ridice gunoiul din cartierele unde sunt datorii foarte mari. „Cred că explicaţia este următoarea: dacă nu plătești apa, se întrerupe pe contorizare individuală sau pe asociaţie. La fel se întâmplă şi la curent, gaze sau alte utilităţi. La gunoi nu se poate trece la o asemenea măsură. Cred că trebuie să existe în continuare discuţii între Polaris şi asociaţiile de proprietari pentru plata taxei la gunoi“, a spus Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Discuţii cu asociaţiile de proprietari

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a mai declarat că a discutat cu directorii Polaris Târgu Jiu şi cu directorii din cadrul primăriei. Edilul a spus că a luat legătura şi cu administratorii asociaţiilor unde datoriile sunt mari. Municipalitatea speră să îi convingă pe locuitorii oraşului să îşi achite restanţele la serviciile de salubritate, pentru a nu se ajunge la măsura neridicării gunoiului. Acest lucru ar genera mari neplăceri tocmai beneficiarilor.
„Am stat de vorbă cu directorii din primărie, discutăm cu asociaţiile cu cele mai mari datorii la Polaris. Vrem să le determinăm să îşi achite o parte din datorii. Ţinem şi legătura cu Polaris, să nu înceapă cu măsuri mai dure. Vrem să își dea seama cei de la asociaţii că, dacă doar în două zone s-ar impune o astfel de măsură a neridicării gunoiului menajer, lucrurile ar scăpa de sub control“, a mai spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu. La rândul său, Luis Popa, director în cadrul firmei Polaris, a declarat că, dacă nu se va începe plata facturilor mai vechi la gunoi, se va ajunge şi în situaţia de a nu mai fi ridicat gunoiul.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS