17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi polițiști și un brigadier silvic, sub control judiciar pentru infracțiuni de corupție

Doi polițiști și un brigadier silvic, sub control judiciar pentru infracțiuni de corupție

Așa arăta pădurea din Daneți în primăvara anului 2016, când GdS semnala că a căzut pradă hoților de lemne
Așa arăta pădurea din Daneți în primăvara anului 2016, când GdS semnala că a căzut pradă hoților de lemne

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, să mențină măsura controlului judiciar dispusă față de doi polițiști și un brigadier silvic, acuzați de comiterea mai multor infracțiuni, printre care se numără luarea de mită, favorizarea făptuitorului, abuzul în serviciu sau complicitatea la luare de mită. Sub control judiciar rămâne și al patrulea inculpat, acuzat, la rândul lui, de complicitate la cumpărare de influenţă și complicitate la trafic de influenţă. Cei patru inculpați din acest dosar sunt agentul Constantin Dincă, șeful Postului de Poliție Daneți, agentul Viorel Minuță din cadrul Secției de Poliție Daneți, brigadierul silvic Iulian Cîrjaliu, și Tudor Dobrescu.
Anchetatorii au reținut că, în cursul lunii ianuarie 2017, agenții Minuță și Dincă au depistat un bărbat care transporta lemne fără a avea documente de provenienţă, motiv pentru care i-au întocmit un dosar penal. În continuarea cercetărilor, în urma unei percheziții făcute la domiciliul suspectului, a fost descoperită o cantitate importantă de material lemnos, care a fost inventariată de Cîrjaliu. Anchetatorii au mai precizat că, mai departe, brigadierul silvic i-a cerut bărbatului 10.000 de lei pentru a-l scăpa de dosarul penal.
„Ca urmare a întocmirii dosarului penal, tehnicianul silvic l-a abordat pe denunţător şi i-a propus ca, pentru a nu fi tras la răspundere penală, să achite o «cotizaţie» Ocolului Silvic Mârşani, în cuantum de 10.000 de lei, şi amenzi contravenţionale de 6.000 de lei“, au precizat procurorii doljeni. Bărbatul a hotărât însă să-i denunțe pe cei trei, iar pe 28 februarie, ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au organizat o acțiune de prindere în flagrant. Denunțătorul s-a întâlnit cu agentul Minuță și cu tehnicianul Cîrjaliu la Postul de Poliţie Daneți, după care a achitat la casieria primăriei suma totală de 10.000 de lei, „fiindu-i eliberate în acest sens documente justificative de încasare a amenzilor contravenţionale care totalizau 2.500 de lei şi o chitanţă de încasare pentru suma de 7.500 de lei, reprezentând «cotizaţie» pentru asociaţie“, au mai explicat anchetatorii. La rândul lui, Dobrescu a fost acuzat că a intervenit pe lângă Cîrjaliu pentru ca cei doi polițiști să restituie o căruţă confiscată fără a întocmi documentele necesare.
Cei patru inculpați au fost trimiși în judecată la sfârșitul lunii mai, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Ieri, instanța de judecată a dispus menținerea măsurii controlului judiciar luată față de cei patru inculpați. Următorul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru 28 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS