21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmenzi de 124.000 de lei date comercianţilor de carne și legume-fructe

Amenzi de 124.000 de lei date comercianţilor de carne și legume-fructe

Polițiștii doljeni spun că au confiscat aproape 400 de kilograme de carne în urma acțiunii de joi
Polițiștii doljeni spun că au confiscat aproape 400 de kilograme de carne în urma acțiunii de joi

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj au organizat, joi, în Calafat și Băilești, o acțiune pe linia prevenirii evaziunii fiscale din domeniul comercializării produselor din carne și a legumelor și fructelor. În urma controalelor, oamenii legii, care au fost însoțiți de inspectori ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au aplicat amenzi în valoare totală de 124.000 de lei.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, acțiunea de control a vizat punctele de lucru ale unor societăți comerciale unde erau comercializate produse din carne, dar și legume și fructe. În total, polițiștii doljeni au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 124.000 de lei și au dispus confiscarea a 395 de kilograme de carne și 360 de kilograme de legume și fructe, valoarea bunurilor confiscate fiind de peste 4.300 de lei.
Oamenii legii au mai precizat că sancțiunile au fost aplicate atât pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare pentru siguranța alimentelor, cât și pentru că reprezentanții societăților comerciale nu au putut prezenta documente de proveniență pentru o parte din carnea, fructele și legumele scoase la vânzare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS