14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn tânăr din judeţul Olt şi soţia sa au pierit în accidentul din Austria

Un tânăr din judeţul Olt şi soţia sa au pierit în accidentul din Austria

În urma accidentului produs pe o autostradă din Austria și-au pierdut viața cinci cetățeni români, printre care se numără și un tânăr din comuna Movileni, Olt (imgl.krone.at)
În urma accidentului produs pe o autostradă din Austria și-au pierdut viața cinci cetățeni români, printre care se numără și un tânăr din comuna Movileni, Olt (imgl.krone.at)

Un tânăr de 33 de ani, din comuna Movileni, judeţul Olt, şi soţia lui, în vârstă de 31 de ani, se numără printre cei cinci români morţi în accidentul produs duminică dimineață, pe o autostradă din Austria.
Un microbuz înmatriculat în Satu Mare, aparținând Olimpia Travel, care circula pe ruta Germania-România, a ieșit de pe autostradă și a lovit pilonii de susținere ai unui pod. Accidentul violent s-a produs în apropiere de Viena, între Mayerling și Hinterbrüh. Din primele informații oferite duminică de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în microbuzul implicat în accident se aflau opt cetățeni români, dintre care cinci au decedat pe loc, iar alți trei au fost răniți și transportați la unitățile medicale din apropiere. Dintre persoanele rănite, două erau în stare gravă. Ulterior, s-a aflat că șoferul microbuzului este un tânăr de 21 de ani, din Satu Mare, care ar fi ajuns vineri în Germania, iar sâmbătă noaptea a pornit către România. Șoferul și-a pierdut viața pe loc în urma accidentului violent.
Ulterior, s-a aflat că printre victimele accidentului se află un tânăr de 33 de ani, din Movileni, Olt, dar și soția acestuia, de 31 de ani, originară din Călărași. Este vorba de Ionuț și Oana Datcu, care veneau în România pentru a participa la o cununie.
Ion Datcu, tatăl lui Ionuț, a explicat pentru GdS că Oana și Ionuț au ales să vină acasă cu un microbuz pentru că li s-a părut obositor drumul cu mașina. „În vară au venit acasă cu mașina lor și au zis că a fost obositor, așa că acum au plecat cu un microbuz. Veneau acasă pentru a cununa un fost coleg de școală al lui Ionuț. Acum trebuie să fac gropi în loc de nuntă“, a spus Ion Datcu. Oana și Ionuț au făcut cununia civilă anul trecut, în România, iar în 2018 trebuia să facă nunta.

Zvonuri despre celelalte victime

De duminică, MAE nu a oferit alte informații în legătură cu această tragedie, iar în presă au apărut mai multe date privind domiciliul victimelor. Astfel, ziarulromanesc.de a anunțat că o parte dintre victimele accidentului sunt domiciliate în București, Slatina, Craiova și Mediaș.
Ulterior, informatia-zilei.ro a obținut mai multe informații despre supraviețuitorii accidentului de la reprezentanții Olimpia Travel. „O fetiță în vârstă de 14 ani, din Bucureşti, a supravieţuit accidentului de duminică dimineaţa din Austria. Mihai Huzău, reprezentantul Societăţii Olimpia Travel, ne-a informat că a vizitat-o la spital. Este în viaţă, este stabilă, n-are răni grave, ne-a asigurat interlocutorul nostru. Acum, reprezentantul societăţii din Satu Mare se îndreaptă spre alt spital pentru a le vizita pe celelalte două supravieţuitoare, bunica fetiţei şi respectiv o doamnă din Craiova“, a transmis informatia-zilei.ro.
Ieri, Gazeta de Sud a întrebat reprezentanții MAE dacă printre victimele accidentului din Austria se numără și persoane domiciliate în Craiova sau județul Dolj, însă răspunsul Ministerului nu a lămurit acest lucru.
Reprezentanții MAE au precizat pentru GdS că informații despre acest subiect pot fi găsite pe pagina de internet oficială, făcând trimitere la comunicatul de… duminică, în care se precizează că „misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora. Conform datelor obţinute până în prezent, în accident a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau opt cetăţeni români. Cinci cetăţeni au decedat, iar trei au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS