14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTel Drum-ul lui Dragnea vrea să asfalteze DN Alexandria - Craiova

Tel Drum-ul lui Dragnea vrea să asfalteze DN Alexandria – Craiova

Firma Tel Drum, despre care mass-media spune că este controlată de șeful PSD, Liviu Dragnea, vrea să câștige contractul de 60 de milioane de euro fără TVA pentru reabilitarea celor 50 km din drumul național Alexandria – Craiova, lăsați de izbeliște după rezilierea contractului cu firma Romstrade deținută de Nelu Iordache. Tel Drum are concurență serioasă. Alte 12 firme, printre care multe străine, dar și Delta în asociere cu Domarcons, au depus oferte, după cum se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR s-a lăudat ieri că 13 firme au depus oferte pentru contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a DN 6 Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230, contract în valoare de 267 de milioane de lei fără TVA, aproape 60 de milioane de euro fără TVA. „Luni, 11.09.2017, a expirat termenul pentru depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de execuţie lucrări «Reabilitare DN 6 Alexandria-Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – relicitare». Astfel, pentru realizarea acestui contract de execuţie lucrări au depus oferte următorii operatori economici:
1. ASOCIEREA AVTOMAGISTRALI – TCHERNO MORE JSC – SC TECHNOCER SRL
2. ASOCIEREA COMSA S.A.U. – ACSA, OBRAS E INFRAESTRUCTURAS S.A.U.
3. ASOCIEREA COPISA CONSTRUCTORA PIRENAICA SA – SC COPISA CONSTRUCTII SRL
4. ASOCIEREA DE SANCTIS COSTRUZIONI S.P.A – SC ALEXCOR TRADING SRL
5. ASOCIEREA DELTA ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII ȘI MONTAJ 93 SA – TRACE GROUP HOLD PLC – DOMARCONS SRL
6. ASOCIEREA ELF ROAD SRL – ALEANDRI SPA
7. ASOCIEREA GP GROUP AD – AB AD – LTI AD
8. ASOCIEREA HYDROSTOY AD – VODSTROY 98 AD
9. ASOCIEREA ICM SPA – IMPRESA DI COSTRUZIONI ING. E. MANTOVANI SPA – SC TANCRAD SRL
10. ASOCIEREA PST GROUP JSC – SC PST CONSTRUCTION WORKS SRL – SC ALPENSIDE SRL
11. ASOCIEREA SECOL SOCIETA EDILE COSTRUZIONI E LAVORI SA – SECOL ROMANIA SRL
12. SC TEL DRUM SA
13. TIRRENA SCAVI SPA
Lungimea drumului care urmează să fie reabilitat este de 48,009 km. Durata de execuție a contractului este de 18 de luni“, se arată în comunicat.
Banii vin din fonduri europene, dar până la atribuirea contractului mai este cale lungă.

CNAIR, inflexibilă

Inițial, de reabilitarea drumului de la Caracal spre Alexandria se ocupa firma Romstrade, dar din cauza problemelor financiare provocate, la rândul lor, de chestiuni penale ale patronului Nelu Iordache, firma nu a putut continua. Contractul a fost reziliat în 2012, iar drumul a rămas decopertat pe o parte, spre disperarea șoferilor. CNAIR a scos din nou la licitație respectivul tronson, dar nu a reușit să încheie un contract de execuție pentru reluarea lucrărilor, deoarece firmele participante s-au contestat una pe alta. CNAIR a reluat din nou licitația în aprilie anul acesta. Ca și în cazul licitației pentru drumul expres Craiova – Pitești, firmele participante au sesizat anumite neconcordanțe în documentația de atribuire. Iată un exemplu: „Întrebare 1: Prin prezenta solicitare de clarificare facem referire la următoarea prevedere (…) care intră în contradicție atât cu prevederi ale altor documente din cadrul Documentației de Atribuire (…), cât și cu prevederi ale legislației (…) în vigoare“, spune firma. Concret, aceasta reclamă faptul că firma câștigătoare este obligată să afle poziția exactă a rețelelor de utilități, caz în care trebuie să facă o investigație pe propriii bani a șantierului în maximum 20 de zile. Dacă descoperă conducte, trebuie să le mute pe banii ei. Termenul de 20 de zile este imposibil de respectat, susține firma. Răspunsul CNAIR: „Autoritatea contractantă își menține cerințele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS