12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Ucis cu baioneta

Procurorii doljeni spun că tânărul de 27 de ani a murit după ce a fost înjunghiat cu un cuțit tip baionetă
Procurorii doljeni spun că tânărul de 27 de ani a murit după ce a fost înjunghiat cu un cuțit tip baionetă

Procurorii doljeni au stabilit că tânărul craiovean Felix Bîscă a fost ucis cu o singură lovitură de cuțit, în urma unui conflict spontan izbucnit în fața unui magazin nonstop din cartierul Brazda lui Novac. Florentin Popa, autorul omorului, este acuzat că l-a lovit pe Bîscă în inimă cu un cuțit tip baionetă, cu lama de 31 de centimetri.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reținut că Felix Cristian Bîscă, zis Bimby, de 27 de ani, din Craiova, și-a pierdut viața la scurt timp după ce a fost înjunghiat de craioveanul Florentin Popa, de 31 de ani, fără ocupație și fără antecedente penale. Conflictul a avut loc în noaptea de 2 spre 3 septembrie, în jurul orei 3.00, în fața unui magazin nonstop din cartierul craiovean Brazda lui Novac.
„În noaptea de 2 spre 3 septembrie, în timp ce se aflau în fața magazinului nonstop situat lângă stația de autobuz de la Complexul Baba Novac din cartierul Brazda lui Novac, între victima Bîscă Felix Cristian și Popa Florentin s-a iscat un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri mai vechi. Conflictul verbal a degenerat, în ciuda faptului că martorii prezenți au încercat să-l aplaneze, astfel că inculpatul Popa Florentin a reușit să înjunghie victima în zona precordială (piept – n.r.), peste umărul unui martor, cu ajutorul unui cuțit tip baionetă, cu lungimea lamei de 31 de centimetri. Ca urmare a loviturii aplicate, victima s-a prăbușit la sol, decedând la scurt timp, astfel că, la sosirea ambulanței, echipajul medical a constatat decesul“, au reținut procurorii doljeni.
Medicii legiști au constatat că moartea tânărului de 27 de ani a fost violentă, „și a fost cauzată de hemoragie internă și externă, consecința unei plăgi tăiate toracice, cu interesare cardiacă și pulmonară“.
Florentin Popa a fost reținut de polițiști în aceeași noapte, iar duminică, pe 3 septembrie, a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de omor, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Inculpatul a contestat hotărârea tribunalului la Curtea de Apel Craiova, însă ulterior și-a retras acțiunea, astfel că va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv pentru fapta comisă.

Și-a pierdut viața apărând un prieten

Apropiații lui Felix Bîscă susțin că, de fapt, acesta a fost ucis după ce a sărit în apărarea unui prieten, care avea un conflict mai vechi cu un tânăr care locuiește în cartierul Brazda lui Novac. „Înainte să se întâmple tragedia, Bimby a fost la verișoara lui la un grătar, iar în jurul orei 1.00 a ajuns în Brazdă. Eu eram cu el și cu încă un prieten. Prietenul nostru comun avea o problemă cu o persoană din acel cartier. Băiatul respectiv l-a lovit pe prietenul nostru, iar Bimby a sărit în apărarea lui. Restul persoanelor care mai erau acolo i-au despărțit. S-au calmat pentru aproximativ 20 de minute, apoi un anumit băiat tot căuta motive de ceartă. L-a și amenințat pe Bimby că lucrurile nu o să rămână așa. El m-a trimis acasă, mi-a spus că poate o să se întâmple ceva urât. Nu știam… regret că nu l-am luat cu mine acasă. Mi-a promis că va fi bine“, a povestit pentru GdS o cunoștință a lui Felix Bîscă. Procurorii doljeni au mai precizat că, până la finalul anchetei, se va stabili cu exactitate în ce condiții și-a pierdut viața craioveanul de 27 de ani.

Omorul

Potrivit art. 188 din Codul Penal, uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi. Totuși, dacă își va recunoaște fapta în fața instanței, inculpatul ar putea scăpa cu o pedeapsă mai mică decât maximul prevăzut de lege. Asta pentru că, potrivit legii, dacă inculpatul recunoaște faptele așa cum au fost reținute de procurori în rechizitoriu, limitele de pedeapsă se reduc cu o treime. De exemplu, Bogdan Dosoftei, de 21 de ani, doljeanul acuzat că a înjunghiat mortal un tânăr de 19 ani și a rănit un altul, și-a recunoscut faptele și a primit o pedeapsă totală de 14 ani de închisoare pentru omor și lovire sau alte violențe. Inculpatul a formulat apel împotriva sentinței, dosarul fiind înregistrat la sfârșitul lunii iunie pe rolul Curții de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS