16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVreme caldă în Oltenia în următoarele două săptămâni

Vreme caldă în Oltenia în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei temperaturilor şi  precipitaţiilor în următoarele două săptămâni, 11-24 septembrie.

În Oltenia, vremea va fi călduroasă în prima zi a săptămânii, cu o medie a valorilor termice de 33 de grade, apoi se va răci, astfel încât în ziua de 13 septembrie vor fi 25 de grade. După această dată maximele diurne vor crește din nou, dar nu vor mai depăși media de 30 – 31 de grade. Din 17 septembrie vremea va intra din nou într-un proces de răcire, media temperaturilor maxime ajungând la valori de 23 – 24 de grade. Minimele termice vor scădea la începutul intervalului, de la valori medii de 17 grade la valori de 11 grade, apoi vor crește treptat până la o medie de 15 grade în nopțile de 17 și 18 septembrie. După această perioadă vremea se va răcori din nou, astfel că minimele vor fi cuprinse între 11 și 13 grade, în medie regională. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în ziua de 11 septembrie, când vor fi posibile cantități de apă mai importante, dar și în intervalul 17 – 22 septembrie.

La munte, în prima zi, vremea va fi caldă, apoi temperaturile maxime vor scădea accentuat de la valori, în medie, de 21 de grade, până la 12 grade, în ziua de 13 septembrie. Ulterior acestei răciri, vremea va intra într-un proces de încălzire, către valori medii maxime de 19 grade, însă după data de 19 septembrie temperaturile vor scădea din nou, neavând variații semnificative de la o zi la alta. La începutul intervalului, minimele vor scădea de la valori medii în jurul a 12 grade, spre 5 grade în noaptea de 13 spre 14 septembrie, după care vor crește ușor de la o zi la alta spre valori de 10 grade, în 17 septembrie. După această dată și până spre sfârșitul intervalului, se va produce o nouă răcorire a vremii, astfel că valorile medii ale temperaturii minime vor ajunge să fie de 5 – 6 grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi ridicată în intervalul 11 – 14 septembrie, dar și între 17 și 24 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS