10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMigranți irakieni, prinși după o urmărire în trafic

Migranți irakieni, prinși după o urmărire în trafic

Polițiștii de frontieră au reușit să-i rețină pe migranții transportați de cei trei bulgari
Polițiștii de frontieră au reușit să-i rețină pe migranții transportați de cei trei bulgari

Polițiștii de frontieră din Calafat, cu ajutorul colegilor din cadrul Poliției Municipiului Calafat, au reușit, vineri, să rețină 19 cetăţeni irakieni care au fost călăuziți în România de trei bulgari contra sumei de 19.000 de euro. Oamenii legii au fost nevoiți să urmărească în trafic cele două autoturisme conduse de bulgari.
Oamenii legii au precizat că, în cursul zilei de vineri, „în timpul executării unei misiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au observat două autoturisme care se deplasau de la malul Dunării. Poliţiştii de frontieră au încercat să oprească autoturismele în trafic, dar conducătorii auto au ignorat semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea cu viteză. S-a procedat la urmărirea autoturismelor în cauză, iar după aproximativ 12 km unul dintre autoturisme a fost blocat. Şoferul a abandonat mijlocul de transport şi a fugit spre vegetaţia din zonă, fiind reţinut imediat de către poliţiştii de frontieră. La controlul autoturismului, înmatriculat în Bulgaria, au fost depistaţi în interior şi în portbagaj 12 cetăţeni irakieni, şapte adulţi şi cinci copii“.
În același timp, polițiștii au depistat al doilea autoturism, un Audi înmatriculat în Bulgaria, în municipiul Calafat. Când au văzut polițiștii, șoferul, partenerul său și pasagerii – șapte cetățeni irakieni (cinci bărbați, o femeie și un minor) au abandonat mașina şi au încercat să fugă, însă au fost reţinuţi.
În urma cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei 19 migranți irakieni au traversat Dunărea cu barca în România, după care au fost preluați de cei trei bulgari, care urma să-i ducă într-un stat din spațiul Schengen. Pentru a ajunge acolo, cei 19 irakieni le-au plătit bulgarilor suma totală de 19.000 de euro.
Oamenii legii au mai precizat că se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv de complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, iar cetățenii bulgari și irakieni au fost predaţi Poliţiei de Frontieră bulgare. Cele două autoturisme folosite la transportul migranților au fost confiscate de polițiștii de frontieră din Calafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS