14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTavanul unei şcoli din Padeş riscă să se prăbuşească peste elevi

Tavanul unei şcoli din Padeş riscă să se prăbuşească peste elevi

La Şcoala din Padeş, tavanul dintr-o clasă trebuie urgent reparat
La Şcoala din Padeş, tavanul dintr-o clasă trebuie urgent reparat

Unele dintre unităţile de învăţământ din Gorj aşteaptă elevii, la început de an şcolar, cu… o mulţime de deficienţe. Mai multe comisii de control au verificat şcolile din judeţ, iar în anumite cazuri concluziile nu sunt pozitive.
Tavanul unei săli de clasă dintr-o şcoală din Padeş riscă să se prăbuşească peste elevi, iar prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a dat dispoziţie să nu se ţină cursuri în spaţiul respectiv. Elevii vor face orele în altă sală de clasă. „Am verificat şi personal anumite spaţii de învăţământ şi există neajunsuri. Este situaţia de la Padeş, unde tavanul de la o clasă se poate prăbuşi. Nu este cazul să se ţină ore acolo. Până la remedierea problemelor, elevii vor fi mutaţi în altă sală de clasă“, a spus prefectul.
De asemenea, tot în zona Padeş, o şcoală a rămas fără acoperiş. Acesta a fost dat jos şi se lucrează la un acoperiş nou. Prefectul a declarat că lucrarea nu va fi gata până pe 11 septembrie.
„Sigur nu se vor încadra cu lucrările şi am dat dispoziţie să fie realizată o împrejmuire, astfel încât să fie separat şantierul de zona pe unde vor trece elevi şi profesori“, a declarat Ciprian Florescu.

Probleme şi la Motru

Potrivit prefectului, la Leurda, Motru, nu există autorizaţii din punct de vedere sanitar. Autorităţile au depus documentaţiile pentru a fi eliberate de Direcţia de Sănătate Publică.
La Bolboşi, toaletele erau în afara şcolii şi a fost luată decizia de a le muta în incinta unităţii de învăţământ. Lucrările încă nu sunt finalizate. Totodată, la Godineşti, şcoala nu are gard împrejmuitor, dar autorităţile locale au garantat că se va rezolva această problemă.
„Sunt unităţi de învăţământ fără autorizaţii sanitare şi de securitate la incendiu, dar mi s-a transmis că se lucrează la documentaţii şi vor fi depuse la autorităţile de specialitate pentru a fi acordate avizele respective. De la caz la caz, mai sunt probleme punctuale, cum este la Godineşti, unde un corp al şcolii este lângă biserică şi nu există gard“, a spus Ciprian Florescu.
Probleme sunt destule în învăţământul preuniversitar, admite prefectul de Gorj. Cea mai mare este aceea a toaletelor care nu sunt în incinta spaţiilor de învăţământ. De asemenea, pentru o parte din şcoli, investiţiile au fost momentan amânate, în lipsa unor proiecte majore de finanţare.
„Problema toaletelor din afara şcolilor este una cunoscută şi care trenează. Avem situaţii unde s-au apucat să le mute din curtea unităţilor de învăţământ în interior, pentru a beneficia de autorizaţia sanitară de funcţionare. În alte cazuri, este vorba de proiecte mai mari, care aşteaptă finanţare din programele guvernamentale şi primarii nu s-au mai apucat de investiţii punctuale“, a precizat Ciprian Florescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS