8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎnchisoare cu executare pentru şoferul care a ucis o familie pe o trecere de pietoni

Închisoare cu executare pentru şoferul care a ucis o familie pe o trecere de pietoni

Tribunalul Gorj l-a condamnat joi la doi ani de închisoare cu executare pe Marius Mărgineanu, de 44 de ani, din Rovinari, bărbatul care a ucis doi oameni pe o trecere de pietoni din Târgu Jiu.
Şoferul a fost judecat pentru ucidere din culpă şi şi-a recunoscut fapta. În luna ianuarie a acestui an, Marius Mărgineanu, în timp ce conducea un autoturism marca BMW, la ieşire din Târgu Jiu a lovit două persoane, soţ şi soţie, care traversau strada pe o trecere de pietoni. Accidentul rutier s-a produs în apropierea Complexului Comercial Păltiniş, din Târgu Jiu, în zona de nord a municipiului. Poliţia a precizat că accidentul rutier s-a produs pe fondul vitezei şi neatenţiei.
Cei doi soţi, de 59, respectiv 58 de ani, au fost loviţi în plin. Ei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde au murit la câteva ore de la cumplitul accident rutier.

Cinci tineri au rămas fără părinţi

În urma morţii celor doi soți, cinci tineri au rămas fără părinţi. Ioana Murgu, una din fiicele celor doi, emigrată de 12 ani în Spania, a declarat că va contesta decizia Tribunalului Gorj, prin intermediul avocaţilor. Tânăra a declarat că s-a îmbolnăvit grav din cauza stresului provocat de pierderea părinţilor. Aceasta se pregătea, la începutul acestui an, să îi invite pe cei doi în Spania pentru a le comunica faptul că suferă de o formă rară de cancer. Nu a mai apucat să facă acest lucru. Medicii spanioli i-au recomandat să se ferească de stres, iar din acest motiv nici nu a fost chemată la audieri în instanţa de la Târgu Jiu.
„Ştiu că, de regulă, se condamnă cu suspendare în astfel de cazuri. Noi o să contestăm decizia şi vom merge până la ultima instanţă şi la CEDO. Continuăm şi demersurile pentru modificarea legislaţiei şi acordarea de pedepse mai aspre pentru şoferii care ucid pe trecerea de pietoni. Poate să existe chiar o infracţiune individualizată astfel în Codul Penal. Ei nu se mai întorc din mormânt, dar noi suntem datori să luptăm“, a precizat Ioana Murgu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS