16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFace închisoare pentru mituirea a trei polițiști

Face închisoare pentru mituirea a trei polițiști

Procurorii doljeni au reținut că bărbatul de 44 de ani le-a oferit celor trei polițişti suma de 500 de lei ca să scape de o amendă
Procurorii doljeni au reținut că bărbatul de 44 de ani le-a oferit celor trei polițişti suma de 500 de lei ca să scape de o amendă

Un craiovean de 44 de ani, acuzat că vrut să mituiască trei polițiști din cadrul Biroului Rutier cu suma de 500 de lei, a fost condamnat definitiv la un an şi patru luni de închisoare cu executare. Hotărârea a fost luată luni, de magistrații Curții de Apel Craiova.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în seara zilei de 14 martie 2017, craioveanul Vecea Găman a fost oprit în trafic, iar cu ocazia controlului, poliţiştii au stabilit că autoutilitara cu care circula, una înmatriculată în Suedia, nu avea asigurare RCA, iar inspecţia tehnică periodică era expirată. Oamenii legii i-au adus la cunoştinţă șoferului că vor reţine plăcuţele cu numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare ale autoutilitarei. În plus, șoferul urma să fie sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 2.000 de lei. Mai departe, șoferul ar fi încercat să scape ceva mai ieftin, așa că a vrut să-i mituiască pe polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova. Aceștia din urmă și-au anunțat superiorii despre încercarea de mituire, iar cazul a fost preluat de un procuror doljean. A urmat o acțiune de prindere în flagrant, organizată de ofițerii anticorupție chiar în sediul Biroului Rutier Craiova. „Poliţistii au refuzat categoric oferta şi, întrucât persoana depistată insista în oferirea sumei de bani, s-a dispus organizarea şi realizarea activităţii de prindere în flagrant, bărbatul fiind prins imediat după ce, în sediul Poliţiei Rutiere, a oferit cei 500 de lei în scopul precizat“, au explicat anchetatorii. Flagrantul a fost organizat de ofițerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
După flagrant, craioveanul de 44 de ani a fost audiat de procurori, iar o zi mai târziu, pe 15 martie, a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

Condamnat cu executare pentru dare de mită

Procurorii au încheiat ancheta în numai două săptămâni, dosarul în care a fost inculpat Vecea Găman fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 28 martie. Pentru că inculpatul și-a recunoscut fapta în fața magistraților, procesul s-a încheiat destul de repede, la sfârșitul lunii mai, când Vecea Găman a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu executare.
Hotărârea Tribunalului a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova, instanță care a dat o sentință definitivă în acest dosar luni, pe 4 septembrie. Judecătorii de la Curtea de Apel au respins acțiunea inculpatului, așa că acesta trebuie să execute pedeapsa stabilită la sfârșitul lunii martie de Tribunalul Dolj. Din pedeapsa primită se scad cele aproape șase luni în care inculpatul a fost arestat preventiv, de pe 15 martie și până pe 4 septembrie.
Mai trebuie spus că, pe 8 august, Curtea de Apel Craiova a menținut măsura arestării preventive dispusă față de Găman încă de pe data de 15 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS