15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCoşmar cu repetiţie în zona pieţei de la gară

Coşmar cu repetiţie în zona pieţei de la gară

Strada din zona Pieţei Gării rămâne fără o bandă de circulaţie din cauza parcărilor neregulamentare
Strada din zona Pieţei Gării rămâne fără o bandă de circulaţie din cauza parcărilor neregulamentare

Traficul de pe bulevardul Dacia, în zona Pieţei Gării din Craiova, este îngreunat, în fiecare zi, din cauza mai multor şoferi care parchează neregulamentar. Craiovenii care se deplasează dinspre gară către Bacriz au parte de multă aglomeraţie atunci când trec pe lângă Piaţa Gării. Pe partea stângă sunt parcate, întotdeauna, maşini. În aceste condiţii, o bandă de circulaţie este mereu blocată, iar aglomeraţia se creează în momentul în care şoferii aflaţi pe prima bandă trebuie să treacă pe a doua bandă pentru a putea merge mai departe. Un cititor al Gazetei de Sud ne-a sesizat această problemă, care trenează de foarte mulţi ani. „Circulaţia este obstrucţionată. Zilnic se formează cozi infernale din cauză că trei-patru autoturisme ale pieţarilor sunt staţionate exact sub indicatorul cu oprirea interzisă. De ani de zile se perpetuează această situație, autoritățile craiovene nu intervin, Poliţia Rutieră nu ia măsuri, chiar dacă periodic au loc accidente. Poliția Locală nu are timp pentru acest lucru minor, iar indicatoarele rutiere sunt instalate acolo probabil să protejeze asfaltul de arșița soarelui“, a declarat un craiovean care locuieşte în zonă.
Oamenii care au locuinţele foarte aproape de Piaţa Gării se plâng şi de zgomotul care se face atunci când nervii şoferilor se întind la maximum din cauza aglomeraţiei. „Eu locuiesc exact pe această stradă, la casă. Nu există nici o zi în care să nu se aglomereze traficul. Se parchează maşinile pe carosabil fără să se gândească la faptul că blochează circulaţia. Nu ştiu de ce nu s-a găsit nici o soluţie până acum. Mai este şi o trecere de pietoni pe care se traversează foarte des. Aşa se ajunge în situaţia în care se fac cozi de maşini foarte mari. Se face şi foarte mare gălăgie când încep să claxoneze sau să urle unii la alţii“, a declarat o femeie care locuieşte în zona pieţei.

Zona se aglomerează zilnic din cauza maşinilor care ocupă o bandă de circulaţie
Zona se aglomerează zilnic din cauza maşinilor care ocupă o bandă de circulaţie

Locurile de parcare, marea problemă

În întreaga zonă a pieţei nu există locuri de parcare special amenajate, iar cei care au treabă în piaţă preferă să parcheze foarte aproape de tarabe sau de magazine, adică în stradă. Soluţia ar fi ca oamenii să meargă cu maşinile pe străzile lăturalnice pentru a găsi un loc de parcare.
„Într-adevăr, se aglomerează foarte mult zona, iar mulţi şoferi se enervează şi claxonează des. Oamenii care traversează pe trecerea de pietoni de aici trebuie să se grăbească pentru ca traficul să nu se îngreuneze de tot. Parchează neregulamentar şi cei care au magazine şi tarabe în piaţă, dar şi cei care vin să cumpere. Cred că ar mai trebui, totuşi, şi nişte locuri de parcare. Nici nu vreau să mă gândesc ce o să fie aici atunci când va începe şcoala. Va fi nebunie în fiecare zi, mai ales dimineaţa“, a spus un comerciant din piaţă. Această situaţie nu a luat sfârşit odată cu reînceperea procesului de ridicare a maşinilor. Şoferii uită de reguli şi, cel mai probabil, se gândesc că nu vor avea ghinionul de a le fi luate autovehiculele, de către Poliţia Locală. Gazeta de Sud a încercat să obţină un punct de vedere referitor la situaţia din zonă, de la Poliţia Locală, însă până la închiderea ediţiei nu am primit nici un răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS