13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPolaris ameninţă cu neridicarea gunoiului menajer

Polaris ameninţă cu neridicarea gunoiului menajer

Un nou scandal a izbucnit la Târgu Jiu, pe tema depozitului central de depozitare a deşeurilor menajere. Polaris ameninţă că nu va mai ridica gunoiul din oraş sau că va mări tarifele. Motivul este lipsa acordului autorităţii locale pentru ca Polaris să aducă la depozitul de la Târgu Jiu deşeuri din alte oraşe. Încă de anul trecut, firma de salubritate Polaris a anunţat că intenţionează să aducă la Târgu Jiu gunoiul menajer de la Alba Iulia. Este vorba de un contract care a început să se deruleze pe parcursul acestui an. Întrucât s-a intrat în campanie electorală pentru alegerile parţiale, subiectul a fost abandonat o perioadă, însă a fost readus recent în atenţie, printr-o decizie a aleşilor locali.
În ultima şedinţă a Consiliului Local s-a votat că orice decizie legată de depozitarea de deşeuri din alte localităţi la Târgu Jiu va trebui să se facă numai dacă există un acord din partea aleşilor locali.
Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, susține că vrea să poarte discuții cu Luis Popa, directorul Polaris, după ce, în Consiliul Local Târgu Jiu a izbucnit un adevărat scandal din cauza depozitării gunoaielor din alte localități la Târgu Jiu. Reacția vine după ce șeful de la Polaris a spus că există riscul să crească tarifele sau să lase gunoaiele neridicate, după decizia prin care Consiliul Local Târgu Jiu a stabilit că este nevoie de acordul aleșilor pentru a fi depozitate deșeuri din alte județe.
Şeful de la Polaris, Luis Popa, a declarat că a aflat despre proiect cu puțin timp înainte de a fi adoptat. Aşadar, firma Polaris poate fi lăsată oricând de Consiliul Local fără contractul cu Primăria Alba Iulia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS