11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsiliul Judeţean va finanţa doar Centrul de copii de la Pandurii Târgu Jiu

Consiliul Judeţean va finanţa doar Centrul de copii de la Pandurii Târgu Jiu

Consiliului Judeţean Gorj va continua să finanţeze fotbalul de copii şi juniori din cadrul Clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Asociaţii Clubului s-au întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, şi au discutat în legătură cu soarta echipei în Liga a doua şi în special despre posibilităţiile de finanţare în actualul sezon. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că instituţia pe care o conduce, în calitate de asociat la club, va continua să finanţeze Centrul de copii şi juniori. În această perioadă se funcţionează cu banii primiţi de la UEFA şi se asigură cheltuielile de arbitraj, deplasările şi, în general, cheltuielile curente ale clubului. Şeful Consiliului Judeţean Gorj a precizat că soluţia pentru revitalizarea echipei este reluarea finanţării de către asociatul principal, respectiv Complexul Energetic Oltenia. „Noi am anunţat intenţia noastră de a susţine financiar activitatea de copii şi juniori. Este nevoie de alte costuri pentru activitatea la Club şi fără implicarea Complexului Energetic Oltenia, asociatul principal, este greu. Acum au fonduri de la UEFA pentru activităţile curente şi pentru susţinerea meciurilor din Liga a doua“, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Primarul nu ştie ce va face

La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că întâlnirea asociaţilor Clubului Pandurii a fost convocată de către administratorul judiciar Consulting Company şi a avut ca principal obiect găsirea de soluţii de finanţare. Romanescu a precizat că va informa Consiliul Local în legătură cu discuţiile dintre asociaţii Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că se va consulta cu aleşii locali, dacă se va continua sau nu finanţarea din partea primăriei către Clubul de fotbal Pandurii, aflat în insolvenţă. Soluţiile de finanţare vor fi găsite împreună cu aleşii locali, a mai spus Romanescu. Acesta nu a dorit să se pronunţe în legătură cu soluţiile pentru salvarea echipei din Liga a doua.

CEO nu va da vreun ban

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a anunţat că societatea pe care o conduce nu va da vreun leu Clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Duminică a avut loc Adunarea Generală a Asociaţilor şi s-a ajuns la un numitor comun în privinţa susţinerii echipei care a ajuns în Liga a doua. În ciuda unui anunţ public al Clubului Pandurii Lignitul, care vorbeşte despre un punct de vedere comun al asociaţilor, Sorin Boza, directorul Complexului Energetic Oltenia, a precizat că este vorba doar de o susţinere din punct de vedere moral. Complexul Energetic Oltenia nu a virat nici un leu anul acesta în contul clubului aflat în insolvenţă şi se va vedea ce se va întâmpla anul viitor, dacă CEO va încheia anul pe profit. Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu a ajuns la datorii de aproape 7 milioane de euro, iar lichidatorul Consulting Company a cerut intrarea echipei în faliment. Tribunalul Gorj va trebui să se pronunţe în luna octombrie în legătură cu cererea de faliment.

Pandurii aşteaptă totuşi banii de la CEO

Pe de altă parte, oficialii Clubului speră că vor primi bani de la asociaţi şi chiar au făcut public faptul că vor miza pe fonduri de la aceştia. „Adunarea Generală a Asociaților CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu a decis continuarea finanțării echipei de fotbal Pandurii. Membrii asociați care au fondat clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu au decis în ședința AGA să continue finanțarea echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu cu sumele cu care s-au angajat să finanțeze clubul în acest an. La ședință au luat parte, alături de cei doi administratori Marin Golea și Emanoil Ciobanu, reprezentanții celor cinci entități care au fondat clubul Pandurii, respectiv Primăria Târgu Jiu și Consiliul Local reprezentate de primarul Marcel Romanescu și secretarul Grigore Jianu, Consiliul Județean Gorj reprezentat de președintele Cosmin Popescu, Complexul Energetic Oltenia, reprezentat de directorul general Sorinel Boza, ARTEGO Târgu Jiu, reprezentată de managerul Viorel David și USMO, reprezentată de președintele Marin Condescu“, potrivit unui comunicat de presă al Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. În acelaşi timp, la Târgu Jiu se vorbeşte de înfiinţarea a cel puţin două asociaţii sportive noi, care vor să beneficieze de finanţare din partea autorităţilor locale şi judeţene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS