14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTreceri de pietoni lipsă pe trei străzi din Craiova

Treceri de pietoni lipsă pe trei străzi din Craiova

Pe strada Paşcani ar mai fi nevoie de o trecere de pietoni  (Foto: Bogdan Grosu)
Pe strada Paşcani ar mai fi nevoie de o trecere de pietoni (Foto: Bogdan Grosu)

Pe trei străzi din Craiova nu există treceri de pietoni, iar în aceste condiţii oamenii care circulă pe ele sunt puşi în pericol. Este vorba despre strada Paşcani, din cartierul George Enescu, şi despre străzile Bucura şi Potelu, din cartierul Romaneşti.
Trei străzi Bucura, Paşcani şi Potelu, artere intens circulate, sunt pericole pentru oamenii care le traversează prin locuri nepermise, pe acestea neexistând nici o trecere de pietoni. Un cititor al Gazetei de Sud ne-a sesizat problema de pe strada Paşcani. „De ani de zile, pe această stradă Paşcani, lângă căminul 3, nu se află nici o trecere de pietoni cu toate că oamenii din acea zonă, inclusiv elevi, trec aiurea strada, şi riscă să fie loviţi de maşini. Cum este posibil să nu fie nici o trecere de pietoni acolo unde este un pericol de accident, iar în Craioviţa Nouă, din sensul giratoriu Segarcea până în intersecţia de la Piaţa Craioviţa Nouă să fie şase treceri de pietoni?“, a spus cititorul Gazetei de Sud.
Într-adevăr, pe întreaga stradă Paşcani există doar trei treceri de pietoni, iar două dintre acestea sunt la capetele străzii, la intersecţia cu bulevardul Nicolae Titulescu şi la intersecţia cu strada George Enescu. A treia se află în faţa Colegiului Tehnic „Costin D. Nenițescu“. Artera este destul de lungă şi foarte circulată şi ar mai fi nevoie de minimum o trecere de pietoni. De la intersecţia cu bulevardul Nicolae Titulescu până la Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu“ nu există nici o trecere de pietoni, cu toate că în toată zona sunt multe blocuri, dar şi Liceul Teologic Adventist, în zona căruia autorităţile nu s-au gândit să facă un marcaj pietonal. „Mai trebuia încă o trecere de pietoni. Aici este un trafic fantastic de mare, iar noi când traversăm ne asigurăm cât putem de bine, însă dacă ne loveşte vreo maşină noi suntem de vină. Nici nu putem să ocolim toată strada ca să ajungem la trecerea de pietoni de la Chimie. Nu avem încotro, traversăm neregulamentar. Sunt foarte mulţi copii care trebuie să traverseze tot aşa, fără trecere de pietoni. Pentru ei e şi mai periculos“, a declarat Ştefan Bălă, un craiovean care locuieşte pe strada Paşcani.

Pe străzile Bucura şi Potelu, nici vorbă de treceri de pietoni

Oriunde priveşti din intersecţia străzilor Potelu cu Bucura nu există treceri de pietoni  (Bogdan Grosu)
Oriunde priveşti din intersecţia străzilor Potelu cu Bucura nu există treceri de pietoni (Bogdan Grosu)

Şi străzile Bucura şi Potelu, din cartierul craiovean Romaneşti, au mari probleme din punct de vedere al marcajelor pietonale. Oamenii care locuiesc pe aceste străzi nu au altă opţiune decât să traverseze neregulamentar.
În zonă, traficul este aglomerat în fiecare zi, iar la intersecţia acestor două străzi se întâmplă foarte des accidente. Cu toate acestea, dacă te afli în intersecţie şi priveşti în toate cele patru direcţii, nu găseşti nici măcar o trecere de pietoni pe care să traversezi în siguranţă.
„E foarte greu fără treceri de pietoni. Nici la magazin nu putem să ne ducem în siguranţă. Şi mai greu este că avem copii şi trebuie să avem mare grijă când trebuie să traversăm cu ei. Şi trotuarele sunt foarte înguste“, a declarat o femeie care locuieşte pe strada Bucura.
Oamenii care locuiesc pe străzile pe care trecerile de pietoni lipsesc mai au de aşteptat până ce autorităţile vor analiza această problemă.
„Comisia de sistematizare a circulaţiei se va întruni, cel mai probabil, în luna septembrie, şi urmează ca probleme legate de trecerile de pietoni de pe aceste străzi să fie luate în discuţie, să vedem ce anume se poate face“, a declarat Sorin Gae, inspector în cadrul Poliției Rutiere Craiova și membru în Comisia de Sistematizare a Circulației din cadrul Primăriei Craiova.
Însă, nici după ce se va întruni Comisia de Sistematizare nu există vreo certitudine că vor fi amenajate treceri de pietoni pe cele trei străzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS