14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcert caritabil al Operei Naţionale pentru bolnavii de cancer din Oltenia

Concert caritabil al Operei Naţionale pentru bolnavii de cancer din Oltenia

Mari artiști ai Operei Naționale Române susțin în data de 9 septembrie un concert de caritabil, organizat în scopul achiziției de medicamente necesare copiilor bolnavi de cancer din Oltenia. Concertul este organizat de Asociația Femei cu Perspectivă din Romania și se bucură de sprijinul mai multor instituții de cultură, institutii media din Craiova și al autorităților locale.
Intitulat Gala de Operă la Craiova, evenimentul invită iubitorii muzicii clasice să revadă arii din cele mai iubite opere ale marilor compozitori, interpretate pe scena Teatrului de Vară din Parcul Nicolae Romanescu. Gala de Operă este organizată în cadrul proiectului umanitar „Fereastră spre noi“, un concept care își propune să promoveze solidaritatea și implicarea voluntară a comunităților locale în rezolvarea problemelor cu care unii dintre semenii nostri se confrunta.

O prezență de excepție în cadrul evenimentului o reprezintă Mihaela Roșca, singura femeie care conduce o orchestră de la pupitrul dirijoral în vestul țării, pe scena Operei Naționale Române dinTimișoara.

Alături de ea, mari artiști ai Operei Naționale Române și-au dat mâna în sprijinul micuților internați pe Clinica de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Județan de Urgență din Craiova.
Craiovenii vor putea să îi vadă pe  Adriana Dumitriu,  Lidia Butnariu, Daniela Rădulescu, Odin Ciocea, Andreea Mihaela Bălan, Eugen
Secobeanu, Henrieta Almași, Miruna Sturza, Ștefan Cârstea și Daniel Stoica.

Campania „Fereastră spre noi” a fost demarată în urma unui reportaj în care D.na dr. Polixenia Stancu, șefa Clinicii de Oncopediatrie a SCJU Craiova, atragea atenția asupra incapacității medicilor de a asigura tratamentele mecesare copiilor care suferă de boli oncohematologice dar și situația deficitară a familiilor copiilor internați în clinică.

„Resursa financiară deficitară este o problemă permanentă pentru aceste familii. Există medicamente oncologice necesare în tratamentul pacienților cu leucemie acută – cea mai frecventă boală oncologică la copii, pe care, începând de anul trecut, nu le-am mai avut. În prezent, am în tratament o fetiță de doi ani cu risc hemoragic pentru care spitalul nu poate să achiziționeze imunoglobulină umană de administrare intravenoasă. Familia ei trebuie să împrumute 6.000 de lei“, declară dr. Polixenia Stancu, șefa clinicii și singurul pediatru specialist din spital.

Participarea la Gala de Operă se face în baza invitațiilor oferite de organizatori celor care susțin proiectul „Fereastră spre noi“ și donează o sumă mai mare de 50 de lei. Donațiile se pot face în CONT IBAN RO 29 BTRL RON CRT 0378688202 sau în seara evenimentului, în urna special amenajată. Toate fondurile colectate vor fi utilizate exclusiv pentru achiziția de medicamente pentru copiii internați în Clinica de Oncopediatrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS