17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean internat la psihiatrie după comiterea mai multor furturi

Doljean internat la psihiatrie după comiterea mai multor furturi

Magistrații de la Judecătoria Craiova au dispus, la cererea procurorilor, internarea într-un spital de psihiatrie a unui tânăr de 20 de ani din comuna Pielești, suspectat de comiterea mai multor furturi. Printre păgubiți se numără baza sportivă din localitate, de unde suspectul a sustras bunuri în valoare totală de 5.000 de lei.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, suspectul a furat, în perioada 19-24 august, din incinta bazei sportive din comuna doljeană Pielești, mai multe bunuri, printre care se numără o mașină de tuns iarba, un compresor, un trimmer de tăiat iarba, un aparat de sudură, prejudiciul total fiind calculat la suma de 5.000 lei. Este vorba de Valentin Stroe, de 20 de ani, din localitate, care a fost identificat vineri, 25 august. „Pe data de 25 august, în urma investigaţiilor efectuate şi a informaţiilor obţinute la nivelul Secţiei 5 Poliție Rurală Pielești, a fost identificat autorul furturilor, iar bunurile sustrase, în valoare totală de 5.000 lei, au fost recuperate în totalitate şi predate părţii vătămate“, au precizat oamenii legii. În urma cercetărilor, polițiștii din Pielești au stabilit că tânărul este autorul altor fapte de furt, comise în datele de 3 și 20 august.
După ce au stat de vorbă cu tânărul de 20 de ani, oamenii legii au avut suspiciuni despre faptul că acesta ar avea discernământ, așa că au propus internarea într-o unitate medicală pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. „Materialul probator a fost analizat cu procurorul ce supraveghează urmărirea penală, şi, întrucât există dubii cu privire la discernământul suspectului, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de luarea măsurii internării medicale provizorii a suspectului”, au mai precizat polițiștii doljeni.
Astfel, în cursul zilei de vineri, tânărul a fost dus la Judecătoria Craiova, instanță care a dispus internarea acestuia și efectuarea unei expertize psihiatrice. „Dispune internarea medicală provizorie a suspectului Stroe Valentin într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. Dispune efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice cu privire la suspectul Stroe Valentin pentru a se constatata dacă aceasta avea discernământ“, se arată în hotărârea instanței.
Polițiștii doljeni au mai explicat că, după pronunțarea hotărârii, suspectul a fost transportat şi internat la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS