10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiștii au tras mai multe focuri de armă pentru a opri un BMW

Polițiștii au tras mai multe focuri de armă pentru a opri un BMW

Polițiștii susțin că autoturismul BMW a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 86 km/h
Polițiștii susțin că autoturismul BMW a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 86 km/h

Agenții Biroului Rutier Craiova au fost nevoiți, miercuri seara, să folosească armele pentru a opri un BMW al cărui șofer a refuzat să tragă pe dreapta. Incidentul a avut loc pe strada Prelungirea Bechetului, unde oamenii legii acționau cu aparatul radar.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova care acționa pe strada Prelungirea Bechetului, a observat că șoferul unui autoturism BMW de culoare neagră a circulat cu 86 km/h, viteza autoturismului fiind filmată şi înregistrată cu aparatul radar.
Oamenii legii i-au făcut semn șoferului să tragă pe dreapta, însă acesta a refuzat și a reușit să fugă, deși polițiștii au tras mai multe focuri de armă. „Întrucât polițiștii aveau cunoștință că șoferul autoturismului are permisul de conducere suspendat, cei doi agenţi de poliţie au procedat la urmărirea acestuia pe strada Prelungirea Bechetului. Unul dintre agenții de poliție l-a somat să se oprească şi a folosit armamentul din dotare, efectuând un foc de avertisment în plan vertical şi trei focuri către pneurile din partea stânga a autoturismului, însă conducătorul autoturismului nu s-a supus somaţiei poliţiștilor și şi-a continuat deplasarea pe străzile Prelungirea Bechetului, bulevardul Nicolae Romanescu şi strada Popoveni, după care a efectuat viraj la dreapta pe altă stradă, ieșind din raza vizuală a echipajului de poliție“, au precizat polițiștii doljeni.
Deși nu l-au prins, oamenii legii l-au identificat pe șoferul BMW-ului ca fiind Alexander Miclescu, de 22 de ani, din Craiova, care are permisul de conducere suspendat în perioada 7 iulie – 3 noiembrie 2017.
Reprezentanții IPJ Dolj au mai explicat că pe numele craioveanului a fost întocmit un dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat. În plus, acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.595 de lei pentru depășirea vitezei legale și pentru că nu a oprit la semnalele polițiștilor de la Rutieră.

Audi oprit cu focuri de armă

Un incident asemănător a fost înregistrat în martie, când un polițist din cadrul Biroului Rutier Craiova a tras un foc de avertisment pentru a opri un șofer craiovean, care conducea băut un Audi înmatriculat în Bulgaria. Oamenii legii au înregistrat cu aparatul radar un Audi care circula cu 72 km/oră pe strada Caracal, motiv pentru care i-au făcut semn șoferului să oprească. Bărbatul de la volan a refuzat să tragă pe dreapta, așa că oamenii legii au pornit în urmărierea lui pe mai multe străzi. „Un polițist din echipaj a efectuat semnal regulamentar de oprire şi, întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul efectuat, agenţii de poliţie au plecat în urmărirea acestuia. Polițiștii rutieri l-au urmărit pe șofer pe mai multe străzi din municipiu, iar la intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Adrian Păunescu, întrucât bărbatul de la volan nu s-a conformat somațiilor, un polițist a efectuat un foc de avertisment în plan vertical“, au precizat oamenii legii. După ce au reușit să blocheze autoturismul Audi, oamenii legii au stabilit că era condus de Nicușor Oancea, de 40 de ani, din municipiul Craiova. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii doljeni au precizat că șoferul a fost amendat cu 1.805 lei pentru că a condus băut și nu a oprit la semnalul agenților de la Rutieră, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS