Drama unui tată: L-a angajat pe cel care avea să-i ucidă fiul

Lucian Dinulescu a fost omorât de prietenul său


Moartea lui Lucian Dinulescu, bărbatul care a fost ucis joi, 17 august, la Malu Mare, a lăsat urme adânci în sufletele membrilor familiei lui. Tatăl său, Ion Dinulescu, fostul director general al CET II Craiova, este îngrozit la gândul că nu îşi va mai vedea fiul niciodată, mai ales că acesta a fost omorât, cu o cruzime fără limite, de Claudiu Stoica, pe care chiar el l-a angajat în cadrul termocentralei pe care o conducea.

Vestea morţii fiului său l-a cutremurat, iar durerea i-a fost amplificată de faptul că nepoatele sale, de 5 şi 15 ani, au rămas fără tată. Gestul lui Claudiu Stoica i-a şocat pe toţi cunoscuţii, mai ales că el şi Lucian Dinulescu erau prieteni şi se vedeau foarte des. Mai mult decât atât, chiar Ion Dinulescu a fost cel care i-a întins o mână de ajutor lui Claudiu Stoica şi l-a angajat în cadrul CET II Craiova. „Tatăl lui Claudiu Stoica a fost director comercial la Termocentrala Craiova II şi s-a înecat la mare. Colegii au venit atunci la mine, mi-au spus povestea cu tatăl lui şi m-au rugat să îl angajăm. Am fost de acord să îl angajăm la Oficiul Juridic. Ţin minte că l-am trimis la Iaşi, de vreo câteva ori, pentru a reprezenta Complexul. În rest, la vremea respectivă nu prea am avut tangenţe. Fiul meu lucra la TermoServ Craiova, iar în 2010, TermoServ a fost absorbit de CET II Craiova. În 2014, s-a desfiinţat Complexul Energetic Craiova şi persoanele din complex au fost repartizate la Termocentrala Işalniţa şi la Termocentrala Craiova. Stoica a fost repartizat la Craiova, unde l-a cunoscut pe fiul meu. Fiul meu era liderul unuia dintre sindicate. Chiar m-am întâlnit, la un moment dat, cu Stoica şi mi-a zis că este prieten cu fiul meu şi că este la el în sindicat, apoi mi-a confirmat şi copilul meu că sunt prieteni“, a povestit Ion Dinulescu, fostul director al CET II Craiova.

„Nu ştie nimeni să îl fi ameninţat vreodată că îl omoară“

După ce s-au cunoscut la serviciu, Claudiu şi Lucian au devenit prieteni în viaţa particulară şi se vizitau destul de des. „Fiul meu avea o situaţie materială extraordinară. Stoica venea la el acasă foarte des, mâncau împreună şi chiar făcea sport în sala pe care fiul meu o avea acasă. Copilul meu se ocupa cu cumpărarea de maşini, pe care le mai repara, le mai cosmetiza şi le vindea mai departe mai scumpe. Stoica, văzând chestia asta, l-a rugat pe Lucian să îl implice şi pe el în această afacere. Au găsit împreună o maşină, au mers să o vadă, iar Claudiu a cumpărat-o şi a dus-o acasă la el ca să o vândă mai departe pentru profit. Însă, cred că problema a fost că el nu a reuşit să o vândă cu cât voia sau poate chiar a pierdut bani la ea, însă, în nici un caz nu cred că fiul meu avea vreo datorie la el. Probabil de aici a prins ură pe fiul meu şi mă gândesc că exista şi o anumită invidie faţă de Lucian, pentru că avea o situaţie materială foarte bună. Venind tot timpul pe la el, cred că el îşi alimenta ura. Spun că nu cred că avea datorii la el pentru că mi-a povestit nora mea că, de curând, fiul meu l-a chemat pe Claudiu să bea împreună un vin bun şi i-a spus să cumpere o pungă de seminţe. I-a dat chiar şi doi lei pe acea pungă de seminţe. În plus, fiul meu a vândut recent un teren, pe care a luat peste 5.000 de euro, deci avea cum să îi dea banii dacă era să îi datoreze ceva. Chiar şi să presupunem că avea datorie la el, Stoica mă putea suna, avea numărul meu de telefon. Eu aş fi dat orice, numai să-l mai am pe fiul meu în viaţă“, a mai spus Ion Dinulescu.

Tatăl îndurerat nu îşi poate explica de ce Claudiu s-a transformat în criminalul fiului său. „Lucian l-a ajutat pe el. Ştiu că, la un moment dat, Claudiu se afla pe lista de disponibilizaţi la serviciu, iar fiul meu s-a zbătut ca el să fie şters de pe listă şi aşa s-a întâmplat, nu a fost dat afară. Nu ştie nimeni să-l fi ameninţat vreodată că îl omoară. Chiar pe 15 iulie a fost ziua copilului meu, a făcut 42 de ani, şi Claudiu Stoica a fost la petrecere, la el în curte. Se văzuseră chiar şi cu vreo trei – patru zile înainte să îl omoare. Intenționau să plece în Franţa după o maşină, dar s-a amânat. Nu a bănuit nimeni că putea să facă aşa ceva“, a povestit îndurerat bărbatul.

„L-a înjunghiat de 27 de ori“


Ion Dinulescu a încercat să refacă filmul crimei, iar cruzimea cu care i-a fost omorât fiul îi provoacă lacrimi amare. „În ziua în care a fost omorât, nora mea a plecat de dimineaţă la serviciu, iar el a rămas acasă cu cele două fete, care au 5 şi 15 ani. Am înţeles că l-a sunat Claudiu şi s-au întâlnit în 1 Mai. Fiul meu a plecat fără maşină. Am aflat că el îşi luase două zile concediu de odihnă, probabil special să îl omoare pe copilul meu. Lucian nu era cu pescuitul, dar nu ştiu ce i-o fi spus de l-a convins să meargă la Jiu, la pescuit. Cu câteva minute înainte să îl omoare, un bărbat i-a văzut la Jiu. Mi-a spus că fiul meu era aplecat spre Jiu, cu undiţa, iar Claudiu avea portbagajul deschis la maşină. Apoi, am auzit de la cei care au cercetat cazul că prima dată l-a lovit cu cosorul pe la spate şi după aceea a luat cuţitul şi l-a înjunghiat de 27 de ori. Lovitura din spate a fost atât de puternică încât i-a perforat plămânul. Avea jugulara tăiată şi probabil când s-a întors a încercat să se apere cu mâna şi l-a tăiat şi la mână. Apoi l-a dezbrăcat şi l-a aruncat în Jiu. Cred că se gândea să fie descoperit cât mai târziu şi să nu se afle ce anume s-a întâmplat acolo“, a povestit cu vocea tremurândă tatăl lui Lucian.

Membrii familiei lui Lucian au aflat de moartea lui de la nişte prieteni ai bărbatului, care au mers la Malu Mare şi l-au identificat. „Nora mea, când s-a întors de la serviciu şi a întrebat fetele de el, copiii i-au spus că nu ştiu nimic, că nu le-a sunat şi că ele când s-au trezit el nu mai era acasă. Atunci nora mea a început să dea telefoane la toţi prietenii lui, iar aceştia s-au mobilizat şi au început să sune şi ei peste tot. Aşa au ajuns să sune la poliţie, de unde au aflat că a avut loc o crimă la Malu Mare. Doi dintre prietenii lui au mers acolo şi au văzut că este vorba despre el. Când a auzit nora mea ce se întâmplase a căzut din picioare. După ce şi-a mai revenit din şoc, m-a sunat şi spunea numai cuvintele «medicină legală». Eu am crezut că i s-a întâmplat ei ceva. Am plecat în grabă de acasă, era după ora 22.00, şi când am ajuns acolo mi-au spus cei de acolo că fiul meu a murit. Când l-am văzut cum era, mi-a venit rău, m-au dus la urgenţă, iar când am aflat cine l-a omorât, decât atât mi-am spus în minte: «L-am angajat pe criminalul fiului meu»“, a mai povestit Ion Dinulescu.

„Cele două fetiţe, îngerii lui, au rămas singure“

După ce s-a întâmplat nenorocirea, criminalul a făcut un gest mai mult decât şocant. „Doi colegi de-ai lor l-au sunat pe Claudiu să îl întrebe dacă ştie despre ce i s-a întâmplat lui Lucian. Primului dintre colegi i-a spus că a auzit, iar celui de-al doilea i-a spus că ştie ce i s-a întâmplat şi a adresat o înjurătură la adresa fiului meu. Ceea ce înseamnă că lui nu i-a părut rău nici o clipă pentru ce făcuse“, a adăugat fostul director al CET II Craiova.

Cu o durere profundă în privire şi izbucnind în lacrimi, Ion Dinulescu nu vorbeşte prea mult despre pedeapsa pe care şi-ar dori-o pentru criminalul fiului său. „Cel mai tragic este că nu mai există copilul meu. Acum cele două fetiţe, îngerii lui, au rămas singure. Justiţia din România este blândă, probabil o să îi micşoreze pedeapsa pentru că şi-a recunoscut vina. Până şi acest lucru l-a premeditat. Toată lumea este foarte îndurerată, nimeni nu îşi explică de ce s-a ajuns aici. Cu cât trec zilele, durerea se accentuează pentru că realizez din ce în ce mai mult că nu îmi voi mai vedea niciodată copilul“, a spus Ion Dinulescu.Comenteaza acum

Alte stiri

2 septembrie 2018

Fotbal / Claudiu Bălan, în mare formă la Brașov

Formația FCU Craiova a contabilizat trei puncte în deplasarea de sâmbătă, din Ardeal, impunându-se cu 3-1 în fața grupării ACS SR Municipal Brașov, partida contând pentru etapa a doua din Liga a III-a, seria 3. Gazdele au deschis scorul prin

Sumarul ediției de vineri, 25 august 2017

Actualitate

» România, pe ultimul loc în UE la sumele cheltuite pentru sănătate pe cap de locuitor
» INS: Deficit de 824 milioane euro în comerțul cu produse medicale și farmaceutice, în primele 5 luni
» Ministrul Mediului anunţă că va emite un ordin care permite uciderea a peste 140 de urşi, “indiferent de câte mitiguri vor fi”
» Vremea devine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, chiar caniculară în Oltenia
» Administratorii de pensii private cer o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, pentru a discuta despre impactul unor eventuale decizii ale guvernul
» Moştenitorul imperiului Samsung, condamnat la închisoare
» Numărul deceselor cauzate de rujeolă a ajuns la 33
» Kovesi cere sesizarea Senatului pentru urmărirea penală a ministrului pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie
» A doua extragere pentru selecția celor 100 de câștigători la Loteria bonurilor fiscale emise în perioada 1 – 30 iunie 2017
» Groapa de gunoi dintre localitățile Horezu și Măldărești, în dezbatere la Prefectura Vâlcea
» Rusia: Cel puțin 14 morți după ce un autobuz a căzut în mare în sudul țării
» Astăzi, proba orală la Limba şi literatura română a bacalaureatului, sesiunea de toamnă
» Tudorel Toader: Doresc o lege pe care românii şi-o doresc

Local

» Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din Oltenia şi din ţară
» Atelier de sobe, înfiinţat cu fonduri europene

Dolj

» Craiova, sub ocupația păpușilor între 25 august şi 1 septembrie
» Dolj: Percheziții într-un dosar de contrabandă cu țigări
» Dolj: Incendiu de vegetaţie uscată la Izvorul Rece
» Craiova: Controale ale poliţiştilor locali în zone unde se aruncă deşeuri pe domeniul public
» Craiova: Activitate de prevenire a furturilor din autoturisme
» Autor al mai multor tâlhării, reținut de polițiștii craioveni
» Craiova: Dosar penal pentru că a încredințat autoturismul unui minor fără permis de conducere
» Dolj: Controale ale poliţiei în unităţi de alimentaţie publică
» Păpuşile din nou pe străzile din Craiova
» Circulaţia pe podul Calafat – Vidin, întreruptă pentru lucrări de întreţinere şi reparaţie
» 16,1% dintre gospodăriile din România și-au putut permite cărți, ziare sau reviste
» Edi Suditu are nevoie de ajutor pentru a păşi în continuare fericit
» Polițiștii au tras mai multe focuri de armă pentru a opri un BMW

Gorj

» Gorj: Incendiu la bucătăria Centrului de Plasament din Târgu Cărbunești
» Gorj: Primăria Stăneşti, amendată de ITM cu 5.000 de lei
» Gorj: Dumitru Cotruna, înlocuit de la conducerea DGASPC

Olt

» UPDATE – Olt: Două case au luat foc la Osica de Sus
» Olt: Referendum de 500.000 lei pentru „o reparație morală a unei mari nedreptăți“

Mehedinţi

» Mehedinţi: Incendiu la litiera unei păduri din comuna Balta
» Locuri de muncă vacante în judeţul Mehedinţi

Vâlcea

» Vâlcea: Bărbat reţinut după ce ar fi agresat doi şefi de tren
» Vâlcea: Traficul rutier pe DN7 este îngreunat, din cauza unui tir rămas în pană
» Vâlcea: Accident mortal în Călimăneşti

Sport

» Fotbal / Alb-albaştrii au confirmat cu ardelenii (galerie foto)
» Fotbal / S-au stabilit grupele Ligii Europa
» Fotbal / Florin Spînu a stabilit obiectivul echipei CSO Filiași
» Tenis: Tecău și Rojer, calificați în finala de dublu la Winston-Salem (ATP)
» Alina Vuc a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de lupte de la Paris
» Alexandru Soare, argint la Universiada de la Taipei în proba de 10.000 de metri

Sanatate

» ​50 milioane euro – valoarea sponsorizărilor acordate de industria farmaceutică în 2016 lumii medicale. Mese de sute de mii de euro şi legături cu lumea politică
» România, țara cu prea mulți copii decedați

Educatie

» Liceenii români pot aplica pentru bursa FLEX 2018-2019 pentru SUA
» ISJ Dolj: „Elevii vor susține probele de competențe dacă ajung la timp“

Magazin

» SUA: O femeie din Massachusetts a câștigat peste 750 de milioane de dolari la loteria Powerball

Opinii

» Adresa din cartea de identitate – eșecul digitalizării și consecințe electorale

Top