10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii din Dolj au absentat în număr mare de la bacalaureatul la matematică

Elevii din Dolj au absentat în număr mare de la bacalaureatul la matematică

În Dolj, absenteismul la cea de a doua probă a examenului național de bacalaureat a ajuns la aproape 35%
În Dolj, absenteismul la cea de a doua probă a examenului național de bacalaureat a ajuns la aproape 35%

Cea de a doua probă scrisă a examenului național de bacalaureat, care s-a desfășurat ieri și care a constat în evaluarea candidaților la istorie sau la matematică, s-a încheiat  cu un număr mai mare de absenți decât la prima probă și cu încă un eliminat. În județul Dolj au ajuns să predea lucrările 558 de candidați din cei 749 înscriși. Sesiunea de toamnă continuă astăzi cu proba la alegere din aria profilului, iar vineri vor începe probele de competențe, care se vor derula tot în cele trei licee din Craiova.

Absolvenții de liceu din județul Dolj care s-au înscris la cea de a doua sesiune a examenului național de bacalaureat abandonează examenul în număr tot mai mare. Din cei 749 de candidați înscriși pentru proba obligatorie a profilului susținută la matematică sau la istorie în cele trei centre din Craiova, respectiv Liceul „Matei Basarab“, Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu“ și Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova, doar 558 au susținut examenul, absenteismul ajungând la aproximativ 35%, în creștere cu aproape zece procente față de prima zi a sesiunii. Cei mai mulți dintre candidații care au absentat susțineau examenul la matematică, disciplină la care au fost patru tipuri de subiecte, în funcție de profil.
„Au fost patru variante de subiecte, respectiv matematică-informatică – unde au fost 61 de candidați, matematică-științele naturii – unde au susținut examen 74 de candidați, la matematică-pedagogic a fost un singur candidat și la matematică-tehnologic am avut cei mai mulți elevi, respectiv 317. La istorie au fost 105 candidați care au susținut examen, dintre care 21 la Colegiul ”C.D. Nenițescu”, 40 la Liceul ”Matei Basarab” din Craiova și 42 la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova“, a precizat inspectorul școlar general Monica Leontina Sună.
Și la această probă un elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. „Candidatul eliminat susținea examen la istorie, în centrul de evaluare de la Liceul ”Matei Basarab” din Craiova, și a fost găsit cu fițuici asupra sa. Este cel de al doilea elev eliminat în această sesiune“, a mai precizat inspectorul școlar general. Potrivit metodologiei de bacalaureat, candidații care sunt eliminați pentru tentativă de fraudă nu mai au dreptul să se înscrie la următoarele două sesiuni, ceea ce înseamnă că ei mai pot participa la examen abia în prima sesiune din 2019.
Astăzi se desfășoară ultima probă scrisă a examenului național de bacalaureat, fiind proba la alegere din aria curriculară a profilului. În Dolj, pentru acest examen s-au înscris 707 candidați, din care 381 vor susține examen la biologie. Vineri va începe cea de a doua etapă a acestei sesiuni, respectiv probele de competențe. „Și pentru probele de competențe centrele de examen rămân aceleași ca și la examenele scrise, adică cele trei licee din Craiova. Prima probă va fi cea a competențelor de comunicare în limba română“, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună. Primele rezultate ale acestei sesiuni se vor afișa pe 1 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS