5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStadionul din Târgu Jiu arată a arenă europeană, dar fără echipă

Stadionul din Târgu Jiu arată a arenă europeană, dar fără echipă

Stadionul este aproape gata
Stadionul este aproape gata

Autorităţile din Târgu Jiu speră să finalizeze lucrările la noul stadion municipal până la sfârşitul acestui an.
Lucrările au trecut de 90% şi arena ultramodernă ar putea fi gata până la sărbătorile de iarnă. Este posibil ca, pe final de an, noul stadion să fie dat în folosinţă, însă s-ar putea să nu mai existe echipă care să îl folosească. Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu are datorii de şapte milioane de euro şi este ameninţat cu falimentul.
Autorităţile locale şi cele judeţene încearcă, de câteva luni, să pună bazele unui club sportiv municipal la Târgu Jiu, însă nu reuşesc să ajungă la un consens în privinţa ramurilor sportive şi a componentei financiare. Este posibil ca şi alte primării din judeţ să susţină proiectul de la Târgu Jiu, în limita a 5% din buget, potrivit noilor prevederi legale, adoptat în acest an şi care reglementează finanţarea activităţilor sportive de către unităţile administrativ-teritoriale.

Corespunde standardelor

Noua arenă trebuia să fie gata în martie, iar termenul a fost prelungit până în luna mai. Ulterior s-a vorbit de finalizarea lucrărilor pe 31 iulie, după care s-a ajuns până în luna octombrie a acestui an cu estimările din partea constructorilor. Noua arenă de la Târgu Jiu costă peste 22 de milioane de euro, fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. Există o mică finanţare, raportat la total proiect, şi de la bugetul local.
Din suma respectivă se asigură utilităţile şi amenajarea peisagistică din jurul bazei sportive. Aceasta cuprinde un teren cu pistă de atletism, tribune complet acoperite, două monitoare de mari dimensiuni.
Mai există un hotel de patru stele şi o parcare subterană de 300 de locuri. Atât noul stadion de la Târgu Jiu, cât şi pista de atletism vor putea găzdui competiţii interne şi internaţionale. Federaţia Română de Fotbal şi-a trimis la Târgu Jiu reprezentanţi care au inspectat stadionul şi s-au declarat mulţumiţi de cele văzute. Aici ar putea fi organizate meciuri de cupa UEFA, inclusiv semifinale sau partide ale echipei naţionale de fotbal.
Deocamdată, nu au fost constatate deficienţe în executarea lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS