12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncepe montarea gazonului pe stadionul din Craiova

Începe montarea gazonului pe stadionul din Craiova

Compania Națională de Investiții (CNI), care s-a ocupat de construirea noului stadion „Ion Oblemenco“ de la Craiova, a anunțat luni că pe arena din Bănie ar urma să demareze procesul de montare a gazonului. Tot în perioada următoare ar începe și recepția lucrărilor, potrivit CNI. Anunțul a venit în urma unei vizite pe șantierul de la stadion și a unei discuții cu constructorul.
„Astăzi (21 august, n.r.) am efectuat o vizită de lucru în Craiova, la stadionul «Ion Oblemenco», împreună cu membrii Jandarmeriei Dolj și cu reprezentanții Federației Române de Fotbal. Vizita a avut drept scop stabilirea unor aspecte tehnice cu privire la organizarea recepției lucrărilor, care va putea fi demarată în perioada imediat următoare. În plus, în cadrul vizitei de lucru am clarificat și aspecte cu privire la omologarea arenei sportive“, se arată în comunicatul Companiei Naționale de Investiții. „Cu această ocazie, constructorul a venit și cu vești bune pentru suporterii olteni, declarând că prognoza meteo pentru această săptămână permite demararea procesului de montare a gazonului. Menționăm faptul că procesul de montare a fost puțin întârziat din cauza condițiilor meteo nefavorabile (cod galben de caniculă)“, a mai precizat CNI.
De altfel, în fotografiile postate pe pagina de facebook a CNI se văd echipe de muncitori care lucrează la montarea scaunelor din dreptul tribunei oficiale, la bordurile și pavelele din împrejurul stadionului, dar și la spațiile verzi. În zona exterioară a stadionului, vizavi de bulevard, au apărut deja aleile de acces și o suprafață generoasă de gazon, conform proiectului. În ceea ce privește suprafața de joc, se știe deja faptul că gazonul va fi din rulouri și nu unul însămânțat, așa cum prevedea inițial caietul de sarcini (ar fi avut nevoie de șase luni până să ajungă la maturitate). Pentru a ajuta noul gazon care urmează să fie montat a fost adusă și o instalație pentru iluminare artificială pe bază de raze UV care stimulează fotosinteza, pe site-urile de socializare fiind postată o imagine cu muncitori care aduceau în interiorul arenei respectiva instalație.

Stadionul ar fi gata în toamnă

CNI dădea, în primăvară, ca termen de finalizare a stadionului „Ion Oblemenco“ de la Craiova, data de 20 iulie, însă, între timp, au mai apărut și alte probleme, iar termenul a fost prelungit pentru toamna acestui an. După ce în presă au apărut imagini cu structura metalică a stadionului ce nu se îmbina pe partea de final și cu învelitoarea care nu se potrivea cu restul acoperișului, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a recunoscut oficial că arena din Bănie are unele probleme cu structura metalică.
„În urma vizitei în șantier, au fost constatate neconcordanțe/deficiențe între geometria structurii metalice proiectate și cea executată. Proiectantul va dispune remedierea sau refacerea, după caz, a acestor deficiențe, prin «dispoziție de șantier» (prin care se va stabili dacă a fost afectată sau nu siguranța lucrării)“, se arăta în răspunsul ISC transmis GdS pe 9 august. Tot atunci, Inspectoratul a dat asigurări că nu sunt probleme cu structura din beton armat, prefabricate și monolită a stadionului, care a fost executată conform proiectului, și nici cu structura metalică de la tribuna I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS