8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUltima bătălie pentru funcțiile de directori de școli

Ultima bătălie pentru funcțiile de directori de școli

Interviurile pentru posturile de director și director adjunct se desfășoară la Inspectoratul Școlar Județean Dolj
Interviurile pentru posturile de director și director adjunct se desfășoară la Inspectoratul Școlar Județean Dolj

În județul Dolj, în urma concursului pentru director și director adjunct au rămas libere 13 posturi de director și șase de director adjunct, pentru care s-au înscris în competiție zeci de cadre didactice. La unele școli, cum ar fi Liceul „Beethoven“ din Craiova, concurența pentru funcția de director adjunct a ajuns la nouă candidați pe loc. Concurență este acum inclusiv la școlile la care pentru concurs nu a fost nici un candidat.

Posturile de director și director adjunct rămase libere în urma concursului național derulat în luna iulie se vor ocupa după o nouă metodologie. Cei care doresc să ocupe o astfel de funcție pe perioadă determinată trebuie să treacă printr-un interviu, care se organizează la inspectoratele școlare. În județul Dolj, pentru cele 19 funcții de conducere, dintre care șase de director adjunct și 13 de director, s-au depus 64 de candidaturi. Cea mai mare concurență este la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova, pentru un post de director adjunct fiind înscriși nu mai puțin de nouă candidați, din diverse școli.
Pentru director, cea mai mare concurență este la Școala Gimnazială Bulzești și la Școala Gimnazială Teslui, unde sunt câte șapte candidați pe loc. De asemenea, la Școala Gimnazială Lipovu, la care nu a fost nici un candidat înscris în nici una din sesiunile anterioare, acum sunt șase cadre didactice care încearcă să ocupe funcția de conducere pentru anul școlar următor. Concurență mare este și la Școala Gimnazială Cerăt, unde sunt cinci candidați pe loc. În cele mai multe cazuri, pentru intreviuri sunt doi-trei candidați pe loc. Astfel de situații sunt pentru funcțiile de director adjunct de la Liceul „Ștefan Marincu“ din Poiana Mare, Liceul „Gh. Vasilichi“ Cetate, Liceul Tehnologic „Ștefan Anghel“ Băilești, Școala Gimnazială Filiași, precum și pentru funcțiile de director la Școala Gimnazială Seaca de Câmp, Școala Gimnazială Izvoare, Școala Gimnazială Gângiova și Școala Gimnazială Gighera. Sunt însă și funcții pentru care s-a înscris doar un candidat, cum ar fi postul de director adjunct la Școala Gimnazială Sadova, cel de director la Școala Gimnazială Damian – Sadova, cel de director la Liceul Teologic Adventist din Craiova și cel de director la Liceul Teologic Ortodox „Grigorie Teologul“ din Craiova.
Interviurile pentru aceste posturi au început ieri și se desfășoară și pe parcursul zilei de astăzi. Cei care vor trece cu brio de proba interviului vor ocupa posturile de director sau director adjunct prin detașare în interesul învățământului în anul școlar 2017-2018. În cazul în care vor rămâne posturi libere și după această etapă, inspectorul școlar general va selecta manageri din rândul candidaților admiși la concursul național pentru directori de anul acesta, dar și de anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS