8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCrima de la Malu Mare, comisă pentru 3.000 de euro

Crima de la Malu Mare, comisă pentru 3.000 de euro

Lucian Dinulescu a fost omorât chiar în locul în care mersese la pescuit împreună cu ucigașul său (FOTO: Claudiu Tudor)
Lucian Dinulescu a fost omorât chiar în locul în care mersese la pescuit împreună cu ucigașul său (FOTO: Claudiu Tudor)

Craioveanul Lucian Dinulescu, de 42 de ani, a fost omorât, joia trecută, cu o cruzime greu de imaginat, chiar de fostul său coleg de serviciu, Claudiu Stoica, de 38 de ani, cu care lucrase în cadrul CET II Craiova. Cadavrul lui Lucian a fost găsit de un pescar, în apele Jiului, unde a fost aruncat după ce a fost ucis. Lucian Dinulescu era fiul fostului director al Complexului Energetic Craiova, Ion Dinulescu.

Victima şi autorul crimei se cunoşteau de mai multă vreme, iar anul trecut, Claudiu Stoica l-a împrumutat pe Lucian Dinulescu cu suma de 3.000 de euro. Cu aceşti bani, Dinulescu i-ar fi promis că va cumpăra o maşină, pe care o va vinde mai departe cu un preţ mai mare şi vor împărţi profitul. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar victima nu i-a înapoiat lui Claudiu Stoica banii pe care îi luase cu împrumut, astfel că acesta a luat decizia să îl omoare pe fostul lui coleg. Procurorii spun că autorul crimei a premeditat totul şi chiar mergea peste tot după el cu armele cu care a comis oribila faptă. „Claudiu Stoica l-a împrumutat pe Lucian Dinulescu cu 3.000 de euro, în 2016, pe care victima nu i-a restituit. Pe acest fond, inculpatul a luat hotărârea de a-l omorî. S-a dotat cu o secure tip cosor şi cu un cuţit, pe care le purta tot timpul în maşina personală, aşteptând momentul prielnic pentru a pune în executare fapta“, au declarat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Criminalul şi victima au mers împreună la pescuit

Potrivit datelor din dosar, Stoica l-a invitat pe Dinulescu, în dimineaţa crimei, la o partidă de pescuit, iar victima a acceptat să meargă. „Pe 17 august, autorul a contactat-o telefonic pe victimă, s-au întâlnit în cartierul 1 Mai, în zona hipermaketului Carrefour, stabilind de comun acord să meargă împreună la pescuit, într-un loc în care inculpatul mai fusese anterior. Au plecat împreună cu autoturismul lui Claudiu Stoica, de culoarea roşie, marca KIA, şi s-au deplasat din Craiova către Malu Mare, la Jiu. În timp ce victima pescuia, autorul a lovit-o iniţial cu un cosor, apoi cu un cuţit, de mai multe ori, și pe urmă a împins-o în Jiu. Omorul a avut loc undeva în jurul orei 11.30, iar cadavrul a fost găsit după ora 18.00“, au precizat reprezentanţii Parchetului.
Detaliile aflate până acum de procurori arată că Stoica a avut un plan al crimei foarte bine pus la punct şi se gândise la foarte multe detalii înainte să comită fapta. După ce şi-a împins victima în Jiu, cel mai probabil cu gândul că va fi luată de apă, Claudiu Stoica a încercat să şteargă toate urmele care i-ar putea conduce pe anchetatori către el. Mai mult decât atât, Stoica ar fi furat şi banii pe care victima îi avea în buzunar. „Ulterior crimei, inculpatul a părăsit, cu acelaşi autoturism, locul producerii faptei, continuându-şi deplasarea până la podul din zona Braloştiţa, unde a aruncat în Jiu cuţitul. Apoi s-a deplasat în Pădurea Argineşti, unde a aruncat hainele şi încălţămintea victimei, dar şi tricoul său şi undiţa pe care o folosiseră la pescuit. Însă, cosorul l-a uitat la locul faptei. Astăzi (ieri – n.r.), inculpatul a fost condus în teren pentru a indica cu exactitate locurile în care a aruncat toate obiectele. Cercetările urmează să fie extinse şi pentru infracţiunea de tâlhărie, întrucât, după aplicarea loviturilor, inculpatul a sustras suma de 220 de lei de la victimă“, au mai adăugat procurorii. Planul de a ascunde armele crimei şi toate celelalte obiecte nu l-a ajutat prea mult pe autor, iar la mai puţin de o zi de când şi-a omorât fostul coleg, pe 18 august, Stoica a fost prins şi reţinut pentru 24 de ore. Acesta a fost ridicat de la domiciliu, nu s-a opus şi şi-a recunoscut fapta. După expirarea mandatului de 24 de ore, acesta a fost prezentat în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au decis ca acesta să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS