8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrări pe timp de noapte pe DN 66, în Defileul Jiului

Lucrări pe timp de noapte pe DN 66, în Defileul Jiului

Constructorii spanioli au lucrat la sfârşitul săptămânii trecute pe timp de noapte, pe Drumul Naţional 66, în Defileul Jiului. Potrivit reprezentanţilor Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, au fost montate grinzile la podul de la kilometrul 118.
Lucrările au avut loc pe timp de noapte pentru a afecta cât mai puţin traficul rutier în zonă. „Pe Drumul Naţional 66, în Defileul Jiului, au fost montate pe partea stângă grinzile podului de la kilometrul 118. Lucrările se desfășoară pe timpul nopții pentru a reduce disconfortul participanților la trafic. După finalizarea lucrărilor prevăzute, pe pod se va asigura lăţimea părţii carosabile, la standard de drum național european“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Mai sunt de construit un pod şi o parcare

Este de amintit că un consorţiu al firmelor Copisa Constructora Pirenaica (Spania) – Chiruli Andrea Impresa Individuale (Italia) – Coremi Inter (România) execută lucrările de modernizare a DN 66 pe tronsonul Bumbeşti-Jiu – Petroşani. Proiectul este finanţat de Compania Naţională de Infrastructură Rutieră din România şi are o valoare de 158 de milioane de lei.
Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă de anul trecut, însă nu s-a reuşit acest lucru. Anul acesta va fi încheiată activitatea de turnare completă a covorului asfaltic, pe întreg tronsonul de drum din Defileul Jiului.
Va mai rămâne de executat pentru anul viitor un pod în zona Lainici şi o parcare lângă Mănăstirea cu acelaşi nume. În ceea ce priveşte podul încă se poartă negocieri cu obştea din zonă.
Construcţia va fi amplasată pe un teren care nu aparţine acum statului. Va trebui defrişată şi o suprafaţă de pădure. Traficul rutier se desfăşoară în prezent pe un pod provizoriu, construit acum zece ani.
Nu în ultimul rând, pentru construirea parcării de la Mănăstirea Lainici este necesar avizul din partea conducerii Parcului Naţional Defileul Jiului, întrucât este vorba de lucrări în cadrul unei arii protejate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS