10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat ucis şi aruncat în Jiu de un consilier juridic din CET Craiova

Bărbat ucis şi aruncat în Jiu de un consilier juridic din CET Craiova

La faţa locului au fost chemaţi poliţiştii de la criminalistică şi un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj
La faţa locului au fost chemaţi poliţiştii de la criminalistică şi un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj

Un bărbat de 42 de ani, din Craiova, a fost omorât cu bestialitate şi aruncat în Jiu, la Malu Mare. Este vorba despre Lucian Dinulescu, căruia un pescar i-a văzut cadavrul în apă, aproape de mal, cu faţa în jos. Pescarul a sunat imediat la 112, în jurul orei 17.45. Când a fost scos din apă de pompieri, s-a observat că bărbatul avea foarte multe urme de violenţă la nivelul întregului corp. La faţa locului au fost chemaţi poliţiştii de la criminalistică şi un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a preluat cazul.
Pescarul care l-a găsit pe bărbat era şocat de cele întâmplate: „Am venit la pescuit, am coborât să întind lansetele, apoi am văzut ceva la câţiva metri şi am crezut că este un porc. Am vrut să dau cu un băţ ca să îl ia apa. Când am ajuns mai aproape, mi-am dat seama că este vorba despre un om. I-am văzut tatuajul şi slipul în care era îmbrăcat. Mi-a fost foarte frică, voiam să sun la 112 şi în loc să apăs de două ori pe 1, apăsam de trei ori. După ce am sunat, a venit salvarea şi a văzut care este situaţia, apoi au chemat pompierii, care l-au scos din apă. Nu era nimic în jurul lui, nu venise cu maşina, nu avea chei, portofel, haine pe mal, nimic. Când l-au scos la mal am văzut că avea o grămadă de tăieturi. Avea jugulara tăiată, era tăiat şi pe spate şi în zona inimii, avea lovituri în cap şi una dintre mâini era ruptă, i se vedeau oasele. Era tăiat peste tot. În apă, la câţiva metri de el, era un cosor de tăiat cocenii, avea o lamă de vreo 20 de centimetri. Eu nu îl cunosc, nu l-am văzut niciodată. Chiar m-am uitat când a fost scos să văd dacă este cineva din Malu Mare, dar nu era“.

Lucian Dinulescu a fost omorât de un fost coleg

Locul în care a fost găsit bărbatul ucis
Locul în care a fost găsit bărbatul ucis

În Malu Mare, toţi cei care au aflat de îngrozitoarea crimă sunt şocaţi de modul în care a fost omorât bărbatul.
„Lucian era prieten cu noi, mai ales cu fratele meu. Chiar joi de dimineaţă l-a sunat pe fratele meu, pe la ora 10.00 şi ceva, şi l-a întrebat dacă este tata la Jiu că l-a văzut el. De aici ne-am dat seama că el a fost la Jiu la acea oră. Mai târziu, am auzit că este foarte multă poliţie la Jiu că au găsit un bărbat omorât şi aruncat în apă. Poliţia a luat câţiva băieţi din Malu Mare să încerce să îl identifice, dar nimeni nu-l cunoştea.
Fratele meu, când a auzit că fost găsită o persoană moartă, s-a dus acolo şi el a fost cel care l-a identificat. Am înţeles că era tăiat, făcut praf. Păcat, nu ştiu ce a putut să se întâmple. Acum a lăsat în urmă două fetițe“, a declarat o prietenă a bărbatului ucis.
Vineri, 18 august, polițiștii au prins vinovatul. Este vorba despre Claudiu Stoica, de 38 de ani, din Craiova, care este consilier juridic în cadrul CET Craiova și fost coleg cu bărbatul pe care l-a omorât cu sânge rece. Se pare că între ei exista un conflict legat de o sumă de bani.
Claudiu Stoica a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, și a petrecut 24 de ore în arestul IPJ Dolj.
Sâmbătă, acesta a fost prezentat în fața magistraților Tribunalului Dolj, care au decis să îl aresteze preventiv pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS