11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjWeekend de coşmar în Gorj: cinci persoane şi-au pierdut viaţa

Weekend de coşmar în Gorj: cinci persoane şi-au pierdut viaţa

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în județul Gorj, în weekendul trecut, iar alta a fost rănită în urma unor evenimente grave. Pompierii, poliţiştii şi angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Gorj au acţionat prompt, însă, în majoritatea cazurilor, nu au făcut altceva decât să constate decesul victimelor. Cel mai grav eveniment produs la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc vineri, pe DN 67, la intrarea în comuna Bumbeşti-Piţic. Doi bărbați și-au pierdut viața după ce o macara și o autoutilitară încărcată cu nisip s-au ciocnit frontal. Victimele sunt șoferii celor două autovehicule, în vârstă de 46, respectiv 53 de ani.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, şoferul unui autotren a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens, izbindu-se frontal cu o macara. În urmă a rămas doar un morman de fiare contorsionate și două familii îndurerate care se pregătesc acum să îi conducă pe ultimul drum pe cei doi bărbaţi care au avut un sfârșit tragic. Oamenii care locuiesc în zonă sunt de-a dreptul șocați de ce au văzut și spun că tot ce au mai putut să facă, după tragicul accident, a fost să aprindă câte o lumânare la căpătâiul victimelor. La fața locului a intervenit și un echipaj de descarcerare pentru a scoate victimele dintre fiarele contorsionate. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a deschis acum o anchetă pentru a stabili care au fost cauzele accidentului.

Bărbat găsit carbonizat pe un câmp

Alte evenimente grave soldate cu pierderea de vieţi omeneşti au avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, în Gorj. Astfel, un bărbat, de 92 de ani, din comuna Stejari, satul Băceşti, a fost găsit decedat carbonizat, pe un câmp de la marginea localităţii. Bărbatul plecase de acasă să igienizeze, prin incendiere, o mirişte. Din nefericire, bătrânul a fost cuprins de flăcări şi a ars de viu. Poliţia a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă. De asemenea, alt gorjean a sfârşit tragic. Este vorba de un bărbat, de 60 de ani, care a căzut vineri în râul Jiu, în localitatea Drăguţeşti. Persoana dispărută a fost căutată de pompieri cu ajutorul unei bărci pneumatice. Bărbatul înecat a fost găsit abia sâmbătă şi adus la mal de către echipajul de pompieri.

A murit pe stradă

Alt deces s-a produs sâmbătă, în municipiul Târgu Jiu. Un bărbat din Târgu Jiu a murit pe stradă, în zona Pieţei Centrale. Ion Brăilă a fost găsit mort, într-o maşină. Bătrânul ar fi suferit un infarct şi a murit pe loc. Medicii nu l-au mai putut salva pe cetăţeanul respectiv. Ion Brăilă este unchiul omului de afaceri Cătălin Brăilă şi fratele lui Dumitru Brăilă, patron al Hotelului „Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Tot la finalul săptămânii trecute, o persoană a fost rănită grav de un mal de pământ care s-a surpat peste aceasta, în comuna Arcani. Din fericire, victima a fost scoasă în viaţă de sub malul de pământ şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS