16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevi olimpici din Craiova, omiși la premiere

Elevi olimpici din Craiova, omiși la premiere

Elevii olimpici de la Școala gimnazială „Elena Farago“ din Craiova au fost prezenți la Festivitatea de premiere a Consiliului  Local, fiind îmbrăcați în cămăși albe, dar nu s-au regăsit printre premianți
Elevii olimpici de la Școala gimnazială „Elena Farago“ din Craiova au fost prezenți la Festivitatea de premiere a Consiliului Local, fiind îmbrăcați în cămăși albe, dar nu s-au regăsit printre premianți

Situație fără precedent. Elevi de la Școala gimnazială „Elena Farago“ din Craiova care au obținut locul III – medalia de bronz la Olimpiada națională a gimnaziilor la fotbal au fost omiși de pe lista olimpicilor transmisă de Inspectoratul Școlar Județean Dolj pentru ședința solemnă a Consiliului Local din 2 iunie. Cadrul didactic care a coordonat echipa de fotbal a școlii a cerut Inspectoratului Școlar remedierea situației prin premierea elevilor într-o nouă ședință de consiliul local, dar răspunsul a fost că se va face acest lucru abia în 2018.

Elevii care s-au calificat pe primele trei locuri la olimpiadele și concursurile școlare au fost premiați și anul acesta în ședința solemnă a Consiliului Local Craiova, organizată pe 2 iunie, la Filarmonica Oltenia. Pentru acest moment festiv, Inspectoratul Școlar Județean Dolj a cerut unităților de învățământ să comunice în scris numele copiilor cu performanțe. În cazul Școlii gimnaziale „Elena Farago“ din Craiova s-a produs o situație mai puțin plăcută. Echipa de fotbal, care a obținut premiul III-medalia de bronz la Olimpiada gimnaziilor care s-a desfășurat în urmă cu doi ani, respectiv în 2015, nu s-a mai regăsit pe lista premiaților. Copiii au fost prezenți în sală, dar nu au mai fost premiați. Reprezentanții școlii au spus chiar că au observat greșeala din timp, dar că li s-a promis că se va remedia. „Lista cu elevii care vor fi premiați a fost publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Dolj și am văzut că elevii noștri nu erau incluși. Am sesizat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj și am propus ca și ei să fie prezenți și să li se dea diplome, iar pentru recompensa în bani să se regleze lucrurile în lunile următoare. Au fost de acord și ni s-a spus ca elevii să fie prezenți în sală, dar la festivitate lucrurile nu au stat deloc așa. Copiii nu au fost premiați nici măcar cu diplome“, a precizat managerul școlii.
Profesorul de educație fizică și sport care a pregătit copiii pentru competițiile școlare, Ramona Daniela Georgescu, a încercat, după momentul festiv, să găsească explicații la Inspectoratul Școlar Județean Dolj prin adrese scrise prin care a solicitat inclusiv premierea copiilor într-o altă ședință de consiliul local. Răspunsul semnat de inspectorul școlar general a fost că elevii au fost „omiși din cauza unei regretabile erori informatice“, precizând inclusiv faptul că „echipa de fotbal a Școlii gimnaziale «Elena Farago» va fi inclusă pe lista celor care vor fi premiați în iunie 2018 la festivitatea organizată de Consiliul Municipal Craiova“. Prin urmare, elevii care au obținut un premiu în 2015 vor fi recompensați abia peste trei ani. În fața acestei situații, cadrul didactic, care nu se află în țară, le-a scris elevilor săi pe pagina de Facebook: „Dragii mei copii olimpici … îmi cer încă o dată scuze și vă prezint situația … de fapt … o situație care mi-a turnat plumb în picioare … Așadar, așteptați iunie 2018 pentru a fi și voi premiați …. deci trei ani de la obținerea medaliei de bronz național…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS