15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljWater Park-ul Craiovei - istoria unui proiect care a bătut recordul la amânări

Water Park-ul Craiovei – istoria unui proiect care a bătut recordul la amânări

Complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului, care și-a deschis astăzi porțile, reprezintă unul dintre proiectele Craiovei cu fonduri europene care a bătut recordul în materie de amânare a termenului de finalizare a lucrărilor.

Proiectul trebuia implementat până la data de 31 decembrie 2015, dar a fost nevoie de încă trei solicitări de amânare a termenului până când Water Parkul să fie recepționat și dat în folosință. Prima păsuire a fost solicitată până la data de 30 iunie 2016, apoi termenul a devenit 30 aprilie 2017, iar ultimul – 30 octombrie 2017.

Și constructorii, la rândul lor, au tot cerut și primit termene peste termene. Când s-a semnat contractul cu constructorii Water Park-ului (6 februarie 2013), termenul de finalizare a proiectului a fost stabilit la 32 de luni. Dar nici nu a început bine organizarea de şantier că termenul s-a redus cu şase luni, constructorii anunţând că vor finaliza parcul acvatic în 29 de luni, adică în aprilie 2015. Pentru că nu era însă chip să se respecte acest termen, durata s-a prelungit cu şase luni, până la 27 octombrie 2015. Ce s-a întâmplat atunci? A apărut un alt act adiţional, prin care termenul a fost prelungit, la solicitarea Primăriei Craiova, până la 29 noiembrie 2015. Nici acesta din urmă nu a putut fi respectat, aşa că Water Park-ul a intrat pe lista proiectelor cu fonduri europene cu risc de nefinalizare în 2015.

Foto: Claudiu Tudor
Foto: Claudiu Tudor

Apogeul a fost atins în 2016 . Primarul de atunci al Craiovei, Olguţa Vasilescu, anunţa, prin luna aprilie, că Water Park-ul va fi deschis de Ziua Copilului: „Mai este un tobogan de montat, câteva finisaje la interior şi să se pregătească terenurile pentru sport. Noi vrem chiar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, să îl inaugurăm“. Prin iunie, edilul revenea cu o nouă afirmaţie, de data asta postată pe o reţea de socializare: „Water Park­-ul îşi aşteaptă recepţia. Din păcate, nu am reuşit să rezolvăm încă situaţia salvamarilor, ca să îl putem deschide. Dacă ştiţi pe cineva… ca să ne putem bălăci vara asta“. Dar craiovenii nu au mai avut ocazia să se bălăcească în 2016, pentru că Primăria Craiova a revocat pe 14 iulie autorizația de construire pe care tot ea o eliberase în martie 2016, iar lucrările la Water Park au fost reluate abia în primăvara acestui an, după ce a fost emisă noua autorizație de intrare în legalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS