24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: 13.000 de lei premii pentru elevii de zece

Gorj: 13.000 de lei premii pentru elevii de zece

Elevii gorjeni care care au obţinut media zece la Evaluarea Naţională sau la Examenul de Bacalaureat vor primi în total 13.000 de lei.

În judeţul Gorj a existat o medie de zece la Examenul de Bacalaureat şi zece medii de zece la Evaluarea Naţională. Pentru media zece la Bacalaureat, Guvernul acordă un premiu de 3.000 de lei, în timp ce media zece la Evaluarea Naţională este răsplătită cu suma de 1.000 de lei.

Raluca Petruţa-Dogaru (foto) este eleva de liceu din Gorj care a obţinut singura medie de zece la Bacalaureat. Tânăra a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, la specializarea matematică -informatică. Târgujianca va urma Facultatea de Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucureşti.

De asemenea, din cei zece elevi care au reușit să obțină 10 pe linie, la Evaluarea Națională 2017, patru sunt de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, iar ceilalți au urmat cursurile la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”, Școala Gimnazială Novaci și Școala Gimnazială „Ion Vâlceanu”, din Dragotești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS