22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO nouă selecție de directori de școli pentru posturile vacante

O nouă selecție de directori de școli pentru posturile vacante

Pentru posturile de director și director adjunct rămase libere după concurs se va face o nouă selecție prin interviu, care se va derula în perioada 21 - 23 august 2017
Pentru posturile de director și director adjunct rămase libere după concurs se va face o nouă selecție prin interviu, care se va derula în perioada 21 – 23 august 2017

Posturile vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar nu se vor mai ocupa printr-o simplă desemnare, chiar dacă funcțiile respective vor fi pe perioadă determinată. Cei care vor dori să fie directori trebuie să treacă printr-un interviu din tematica stabilită pentru concursul național de ocupare a acestor funcții.

Numirile cu detașare în interesul învăță­mântului pentru funcțiile de director și director adjunct se vor face după noi reguli, stabilite de Ministerul Educației Naționale, după perioada de validare a rezultatelor concursului național. În Dolj au rămas libere 12 funcții de conducere. Cele mai multe posturi sunt de director. Unitățile de învățământ la care nu s-a stabilit managerul prin concurs sunt Seminarul Ortodox, Liceul Adventist, dar și școlile gimnaziale din Tălpaș, Teslui, Bulzești, Cerăt, Gângiova, Gighera, Izvoare, Lipovu, Damian, Sadova, Seaca de Câmp. La secțiunea directori este posibil să mai apară un post întrucât directorul de la Școala Grecești a optat și a promovat concursul pentru altă unitate școlară, respectiv Școala Scaești.
Pentru director adjunct au rămas neocupate posturile de la Liceul Special „Bethoveen“, Liceul Tehnologic „Ștefan Vasilichi“ Cetate, Liceul Tehnologic „Ștefan Anghel“ Băilești, Liceul Tehnologic „Ștefan Marincu“ Poiana Mare și Școlile din Filiași și Sadova.
Cadrele didactice care vor să ocupe unul din aceste posturi trebuie să depună până pe 17 august opțiunea în scris la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, cu mențiunea funcției și a unității școlare de care sunt interesate. Spre deosebire de sesiunea anterioară, candidații trebuie să facă parte din Corpul Național de Experți în Management Educațional. Cei care depun solicitare în perioada 21-23 august trebuie să susțină și un interviu în fața unei comisii care va fi constituită din trei membri ai Consiliului de Administrație. În cadrul interviului va fi prezentat planul operațional pentru anul școlar 2017-2018 și vor fi adresate trei întrebări prin care se testează cunoștințele de legislație raportate strict la specificul și nivelul unității de învățământ pentru care au optat. Întrebările vor fi adresate din tematica stabilită pentru concurs. Dacă după interviu vor mai rămâne posturi vacante, pentru selecție inspectorul școlar general va avea în vedere mai multe criterii, prioritate având cadrele didactice care au participat la sesiunea de concurs iulie-august și au fost declarate admise, urmate de cadrele didactice care au promovat concursul din sesiunea anului trecut. Dacă nici așa nu se vor ocupa funcțiile de conducere, propunerile se pot face apoi din rândul cadrelor didactice care au participat la sesiunea de anul acesta și au fost admise la două sau chiar o singură probă de concurs. Managerii care sunt în funcții și nu au participat la concurs sau nu fac parte din corpul național de experți mai pot rămâne pe posturile respective dacă nu sunt cadre didactice care să opteze pentru funcțiile respective. Detașarea în interesul învățământului se va face până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2017-2018. Managerii numiți cu detașare în interesul învățământului vor prelua mandatele de la 1 septembrie 2017, la fel ca și cei care au promovat în funcții în urma concursului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS