12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucrări făcute fără cap pe străzile craiovene

Lucrări făcute fără cap pe străzile craiovene

Pe multe dintre străzile din Craiova se fac reparaţii în această perioadă, iar firma care se ocupă de ele este Delta ACM. Oamenii care locuiesc pe multe dintre străzile pe unde trec utilajele se plâng că acestea lasă în urma lor lucrări neterminate şi făcute de mântuială. 

Un cititor al Gazetei de Sud ne-a sesizat că pe strada General Doctor Ion Cernătescu, din cartierul craiovean Brazda lui Novac, s-au reparat, de curând, trotuarele şi parcările, însă lucrările au fost făcute pe grabă, fără logică. În multe locuri, parcările sunt prea înguste, iar în momentul în care se parchează maşini, acestea ocupă şi trotuarul. Altă problemă este parcarea din apropierea blocului 42, de pe strada General Doctor Ion Cernătescu, care a fost asfaltată doar pe jumătate, iar utilajele au plecat deja. Acest lucru se întâmplă după ce oamenii au aşteptat câțiva ani ca parcările şi trotuarele să fie reabilitate pe această stradă. „Nu ştiu ce au vrut să facă. Pe o parte e terminată parcarea, pe altă parte nu, iar acum au plecat. Trotuarele sunt foarte înguste sau nu sunt deloc. Noi trebuie să mergem pe stradă. Ne e frică de maşini, dar încercăm să fim foarte atenţi. Pentru cei care au copii e mai greu, merg cu cărucioarele când pe trotuar, când pe stradă“, a declarat Anişoara Chimirea, o femeie care locuieşte în zona respectivă.

Trotuare lipsă, pietonii merg pe carosabil

Pe multe străzi din Craiova lipsesc trotuarele, iar acest lucru a devenit o problemă pentru oamenii care locuiesc în astfel de zone. Strada Sergent Constantin Popescu este un exemplu în acest sens. Aici există trotuare doar pe anumite segmente. „Este o mare problemă aici, pe care le-am spus-o şi constructorilor. Nu sunt trotuare pe strada Sergent Constantin Popescu, decât pe porţiuni mici. Dacă mergi pe stradă şi o maşină circulă pe aici cu 50 km/h vine şi dă peste tine, tot tu eşti de vină. O să te întrebe poliţia ce ai căutat pe partea carosabilă şi o să plăteşti şi maşina şi o să mergi şi la spital. Ar fi trebuit, dacă tot nu au făcut trotuare, să fi făcut măcar un marcaj pentru pietoni“, a spus Mihai Piguloiu. Utilajele primăriei au trecut şi pe strada Dâmboviţa, însă nu au rezolvat mare lucru. Trotuarul, de pe o parte, a fost făcut foarte lat, iar toate maşinile din zonă sunt urcate pe el, astfel că pietonii ori se strecoară dacă pot, ori merg direct pe stradă. Pe cealaltă parte a străzii nu există trotuar, dar există parcare. Aici pietonii nu au altă opţiune decât să meargă pe carosabil. „Am o părere foarte proastă despre cum se fac lucrurile la noi. Au făcut pe o parte trotuarul, dar este foarte lat şi dacă maşinile nu se urcă pe el nu rămâne loc pe stradă pentru ambele sensuri. În plus, bordurile sunt foarte înalte, îşi strică oamenii maşinile. Noi ca pietoni dacă putem să ne strecurăm printre maşini mergem aşa, dacă nu, o luăm pe stradă. Dacă dă o maşină peste noi, şoferul nu păţeşte nimic, tot noi suntem de vină“, a declarat Victor Drân.
Nici pe strada Doctor Nicolae Ionescu Sisești, din cartierul 1 Mai, lucrurile nu stau mai bine. Trotuarele lipsesc pe o mare porţiune din această arteră. „Cam greu ne descurăm să mergem cu copilul în căruţ direct pe stradă. S-au construit parcări, dar trotuare nu. Ar fi mult mai sigur să putem circula pe un trotuar, dar, din păcate, aşa s-a construit. Şi parcările sunt cam înguste, iar maşinile ies în stradă. Aşa se ocupă din banda de circulaţie, iar noi mergem şi mai greu“, a declarat un craiovean care locuieşte pe strada Doctor Nicolae Ionescu Sisești. Autorităţile spun că, în acest moment, se fac, practic, doar reparaţii la nivelul trotuarelor şi parcărilor. „Unde nu există trotuare probabil nu există o lăţime suficientă între blocuri pentru a permite acest lucru. Oricum, în acest moment se fac doar lucrări de reparaţii, deci nu se modifică nimic din ce a fost înainte. În cartierul Brazdă, de exemplu, există foarte multe spaţii care au fost retrocedate şi chiar dacă în anumite zone ar permite să se modifice ceva, nu se poate pentru că sunt terenuri private“, a declarat Marian Ghencioiu, șeful Serviciului Administrare și Întreținere Drumuri Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS