12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmbulatoriul de la Spitalul de Boli Infecțioase, renovat din donații

Ambulatoriul de la Spitalul de Boli Infecțioase, renovat din donații

Ambulatoriul de Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ Craiova a fost renovat, iar ieri a fost inaugurat. Banii pentru investiții au fost strânși în urma unui bal caritabil organizat de Rotary Craiova Probitas. În jur de 3.000 de pacienți care suferă de diverse afecțiuni respiratorii vor beneficia lunar de noile condiţii, alături de cadrele medicale care lucrează aici. 

Pacienții din Dolj care suferă de afecțiuni respiratorii și au nevoie de un consult de specialitate, diagnostic și tratament ajung de cele mai multe ori în Ambulatoriul de Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ Craiova.
Fondurile care au permis transformarea completă a spaţiului au fost strânse în urma unui bal caritabil organizat de Clubul Rotary Craiova Probitas în luna mai 2016.
La bal au participat aproape 250 de persoane, care au luat parte la licitațiile și tombola organizate în scop caritabil. „Clubul Rotary este mulțumit că a mai făcut o acțiune în sprijinul comunității. Acest proiect a început acum doi ani sub numele «Împreună pentru un viitor fără tuberculoză», anul trecut au fost plantați în Craiova 900 de copaci, în luna mai 2016 am organizat bal caritabil în urma căruia s-au adunat aproximativ 100.000 de lei, apoi au început lucrările în spital. Valoarea totală a investiției în spital a fost de 120.000 de lei. Poate părea o sumă mică față de nevoile sistemului sanitar, dar sperăm să fie un început și, ca în alte situații, ștafeta să fie preluată de autoritățile care au obligația să se ocupe de astfel de instituții“, a declarat Dragoș Ivanovici, președintele Clubului Rotary Craiova Probitas.

„A fost amenajat și un grup sanitar pentru pacienții cu dizabilități“

Bolnavii sunt acum primiți într-o clădire în care au fost rezolvate și problemele legate de rețele de apă caldă, apă rece, rețeaua de canalizare. Pentru a eficientiza munca medicilor a fost pusă la punct și o rețea de date, care să realizeze conexiunea între cabinetele medicale. „Când am început acest proiect, ne-am gândit la confortul pacientului și la interacțiunea pe care acesta o are cu sistemul sanitar, dar am ținut cont și de nevoile personalului medical care lucrează aici. În acest sens, am schimbat rețele de apă caldă, apă rece, rețeaua de canalizare la care erau probleme. Am modernizat toată rețeaua de date pentru a realiza conexiunile între cabinete. Acum datele medicale se descarcă în câteva minute și se trimit foarte repede de la un cabinet la altul. A fost amenajat și un grup sanitar pentru pacienții cu dizabilități“, a explicat Adrian Cojocaru, membru al Clubului Rotary Craiova Probitas.

Aproximativ 3.000 de bolnavi vor beneficia lunar de noile condiții

Pacienții din tot județul Dolj care suferă de TBC, dar și de alte afecțiuni respiratorii apelează zilnic la medicii din ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase Craiova. Aproximativ 3.000 de bolnavii primesc lunar îngrijiri medicale aici. „Le mulțumesc celor care prin efortul lor au creat un mediu prietenos pentru pacienții noștri care trec printr-un moment dificil al vieții lor. Aici sunt tratați pacienții care suferă de diverse afecțiuni respiratorii, de aici se pun diverse diagnostice și pacienții sunt trimiși mai departe“, a spus Dragoș Nicolosu, medic-șef la Ambulatoriul de Pneumoftiziologie.
Conducerea unității me-dicale spune că era mare nevoie ca ambulatoriul să fie igienizat și a salutat inițiativa membrilor Rotary Craiova, dar și a celor care au donat bani pentru spital în cadrul balului caritabil. „Le mulțumesc celor de la Clubul Rotary Craiova Probitas că și-au îndreptat privirea către problemele pacienților din județ. Ne bucurăm să vedem că societatea civilă ajută când vine vorba de problemele bolnavilor care ajung în spitalul nostru“, a concluzionat Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Craiova.
Clubul Rotary Craiova Probitas a desfășurat de-a lungul timpului mai multe proiecte pentru spitalele craiovene, printre ele fiind reabilitarea a şase saloane de la Clinica de Pediatrie a Spitalului „Filantropia“, dar și renovarea spațiului destinat urgenței dentare și ambulatoriului de chirurgie orală și maxilo-facială din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS