11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdolescent înecat în lacul fostului director de la „Doina Oltului“

Adolescent înecat în lacul fostului director de la „Doina Oltului“

Lacul de pe proprietatea fostului director al Ansamblului Profesionist „Doina Oltului“ Foto: facebook Costinel Alexandrescu
Lacul de pe proprietatea fostului director al Ansamblului Profesionist „Doina Oltului“ Foto: facebook Costinel Alexandrescu

Un adolescent de 15 ani, din comuna olteană Tufeni, s-a înecat duminică după-amiază, într-un lac de pe raza localităţii, aparținând fostului director al Ansamblului Profesionist „Doina Oltului“, Costinel Alecsandrescu. Băiatul a fost găsit de către scafandri după 15 minute şi predat medicilor de la ambulanţă, dar cu toate eforturile acestora, adolescentul nu a putut fi salvat.

Tânărul care s-a înecat era cel mai mare dintre cei patru copii ai unei familii modeste din localitatea Tufeni, o familie apropiată de cea a fostului director al Ansamblului Profesionist „Doina Oltului“, Costinel Alecsandrescu, în grădina căruia s-a produs tragicul eveniment.
Costinel Alecsandrescu, fost preot la Tufeni, și-a numit proprietatea Valea Sfinților, amenajând aici un lac și construind o piscină în care permitea accesul prietenilor, dar și tinerilor din sat. Lacul, în schimb, neîmprejmuit, spun polițiștii, nu era amenajat pentru agrement. Costinel Alecsandrescu avea acolo o barcă, pe care Ionuț alături de mai mulți tineri au folosit-o duminică după-amiază pentru o plimbare pe luciul apei. Băiatul a scăpat în apă, iar prietenii alături de care se afla nu l-au putut salva, solicitând ajutor. În jurul orei 15.00 s-a primit apelul, scafandrii l-au căutat preț de un sfert de oră. După ce l-au scos la mal, personalul medical a efectuat manevre de resuscitare, însă, după toate eforturile, la ora 16.54 medicul a fost nevoit să declare decesul.

„Nu e nici un lac de agrement. A murit la mine în grădină“

Contactat telefonic, proprietarul lacului amenajat în grădina casei, Costinel Alecsandrescu, a declarat, ieri-dimineață, că se află alături de familia băiatului, așteptând efectuarea necropsiei, pentru a putea să preia de la morgă trupul neînsuflețit.
„Nu este lac de agrement. Este la mine în grădină, nu are apă curată, e cu pești, cu broaște… L-am făcut pentru mine. Nu știu ce căuta acolo, probabil a vrut să se plimbe cu barca, împreună cu ceilalți băieți, care sunt de aici. Nu cred că a vrut să facă baie, pentru că putea să facă în piscina din curte. Am și o piscină și aveau voie. Nu știu exact ce s-a întâmplat, eu n-am fost acolo, plecasem în concediu și m-am întors“, a declarat Alecsandrescu. Tânărul nu se afla pentru prima dată în acea zonă, tatăl băiatului participând, de-a lungul anilor, la diverse munci pe proprietatea fostului director.
Polițiștii, care sub coordonarea procurorului au deschis un dosar de cercetare penală, așteaptă, la rândul lor, rezultatul necropsiei pentru a încadra juridic fapta, cercetând la acest moment împrejurările în care a survenit decesul tânărului, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisar Alexandra Dicu.
Primarul comunei, Eugen Șotae, a precizat că nu știe ca zona respectivă să fie folosită pentru agrement. „La acel lac nu am fost niciodată, nu știu dacă era pentru pescuit și cum se permitea accesul. La piscină știu că se mai duc copiii, dar nu e o afacere, le permite accesul pur și simplu, să aibă unde să-și petreacă timpul. Nu am auzit să perceapă taxă“, a declarat acesta.
Costinel Alecsandrescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de condoleanțe adresat familiei tânărului. „Condoleanțe familiei lui Ionuț în vârstă de 15 ani, înecat astăzi în iazul natural din grădina mea! Dumnezeu să-l așeze în cetele drepților! Amin!“, a scris acesta.
Proprietarul a fost director al Ansamblului Profesionist „Doina Oltului“, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Olt, până la finele anului 2015, când a fost ridicat de polițiști și plasat o noapte în arest, într-un dosar de delapidare, fiind acuzat că și-a însușit sub diverse forme bani și materiale de construcție. Deși Consiliul Județean i-a suspendat mandatul de director al ansamblului, Alecsandrescu a fost angajat la Muzeul Județean Olt, instituție aflată tot în subordinea CJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS