8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPovestea șoferului care conduce mai mult băut decât treaz

Povestea șoferului care conduce mai mult băut decât treaz

După numai o lună de la ieşirea din arest, poliţiștii l-au prins din nou pe craioveanul de 43 de ani conducând băut și fără permis (Foto: arhiva GdS)
După numai o lună de la ieşirea din arest, poliţiștii l-au prins din nou pe craioveanul de 43 de ani conducând băut și fără permis (Foto: arhiva GdS)

Condamnat deja în două dosare penale pentru infracțiuni prevăzute de Codul Rutier, un craiovean de 43 de ani a fost reținut a doua oară, ieri, în al treilea dosar, la o lună după ce a fost eliberat din arest. Bărbatul este acuzat că, la sfârșitul săptămânii trecute, s-a urcat din nou băut și fără permis la volanul Loganului său și i-a alergat pe străzile din municipiu pe polițiștii de la Rutieră.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus, ieri, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a craioveanului Mihai Stănia, de 43 de ani, cercetat pentru conducere cu permisul suspendat și sub influența băuturilor alcoolice.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, vineri seară, în jurul orei 19.40, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova care acționa pe Calea Severinului a făcut semnal de oprire unui autoturism Dacia Logan, însă șoferul a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor.
Oamenii legii au pornit în urmărirea Loganului, iar în scurt timp au reușit blocarea mașinii în trafic. La volan a fost identificat Mihai Stănia, o veche cunoștință a polițiștilor de la Rutieră, care îi mai alergase prin oraș la sfârșitul lunii martie.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere suspendat, motiv pentru care pe numele lui Stănia a fost întocmit un dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat și sub influența alcoolului. În cursul zilei de ieri, după ce au primit rezultatul analizelor probelor de sânge (2,50 g/l alcool pur în sânge), oamenii legii au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a craioveanului de 43 de ani.
Polițiștii doljeni au precizat că inculpatul va fi dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Două condamnări în două săptămâni

În urmă cu patru luni, în seara zilei de 27 martie, același Mihai Stănia a fost prins conducând băut și cu permisul suspendat încă din 18 aprilie 2016. Ca și vineri seară, craioveanul a fugit de polițiștii de la Rutieră, care au fost nevoiți să-l urmărească în trafic.
„În momentul în care echipajul a procedat la punerea în funcțiune a semnalelor acustice şi luminoase, conducătorul auto a mărit viteza de deplasare pentru a se sustrage controlului. Poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului pe mai multe străzi din municipiu, iar pe strada România Muncitoare s-a reușit blocarea maşinii şi imobilizarea conducătorului auto, înainte de acest lucru șoferul urmărit producând avarii unui autoturism parcat“, au explicat atunci oamenii legii. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,83mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la spital pentru recoltarea de probe de sânge. O zi mai târziu, pe 28 martie, Stănia a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova, iar în aprilie a și fost trimis în judecată.
Inculpatul și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepselor și, pe 21 iunie, a fost condamnat la un an și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru conducere cu permisul suspendat și sub influența băuturilor alcoolice.
În plus, instanța de judecată a mai hotărât ca inculpatul să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Craiova. Tot pe 21 iunie, Judecătoria Craiova a dispus eliberarea inculpatului din arestul preventiv.
Ulterior, după două săptămâni, pe 7 iulie, Mihai Stănia a fost condamnat de Judecătoria Craiova la trei ani de închisoare cu suspendare într-un alt dosar, în care a fost acuzat de refuzul prelevării de mostre biologice. Cele două sentințe nu sunt definitive și pot fi atacate cu apel de inculpat și procurori.

Cinci ani de închisoare pentru conducere fără permis

Mihai Stănia nu este primul craiovean care le dă bătăi de cap polițiștilor de la Rutieră. Înaintea lui Stănia a fost Laurențiu Pascu, de 28 de ani, din Craiova, care a fost condamnat definitiv în mai multe dosare de conducere fără permis. În octombrie 2015, inculpatul a cerut și obținut contopirea tuturor pedepselor primite și a fost condamnat să execute o pedeapsă totală de cinci ani și patru luni de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS