5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCalea Bucureşti, cea mai periculoasă stradă din Craiova

Calea Bucureşti, cea mai periculoasă stradă din Craiova

Calea Bucureşti, pe primul loc la numărul de accidente
Calea Bucureşti, pe primul loc la numărul de accidente (Foto: Lucian Anghel)

Viteza excesivă, nerespectarea semnelor de circulaţie, neacordarea de prioritate sau nerespectarea distanţei între autovehicule sunt principalele cauze pentru care, în Craiova, se întâmplă frecvent accidente grave, în urma cărora mor oameni sau ajung la spital cu răni foarte grave. Potrivit statisticilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj, de doi ani Calea Bucureşti este strada din Bănie pe care au loc cele mai multe accidente soldate cu victime. Nici Calea Severinului, bulevardul 1 Mai, bulevardul Dacia sau strada Brestei nu fac excepţie.

Numărul accidentelor rutiere grave este în creştere în Craiova. În primele cinci luni ale acestui an s-au înregistrat deja 48 de accidente serioase, în timpul cărora două persoane au murit, şase au fost rănite grav, iar 59 au suferit răni uşoare. Pe lângă aceste accidente, au avut loc nenumărate tamponări, însă atunci când nu sunt victime, poliţia nu le înregistrează în evidenţe. Strada pe care, în ultimii doi ani, s-au întâmplat cele mai multe dintre accidente este Calea Bucureşti, cea mai importantă arteră din oraş. Doar în primele cinci luni ale acestui an au avut loc 14 accidente, soldate cu două persoane rănite grav și 14 rănite ușor. Cauzele producerii accidentelor au fost neacordarea de prioritate pietonilor, neacordarea de prioritate pentru autovehicule, traversarea neregulamentară, nepăstrarea distanței între vehicule, viteza neadaptată, neasigurarea la schimbarea direcției de mers, neasigurarea la mers înapoi şi abateri ale pasagerilor, călătorilor sau însoțitorilor. Un accident grav care a avut loc recent pe Calea Bucureşti s-a petrecut pe 18 iunie, în zona hotelului Sydney din Craiova. Şoferul unui tir care circula spre Craiova nu s-a asigurat când a schimbat direcția de mers și a acroșat un autoturism marca Skoda, care era staționat. În timpul impactului, o femeie aflată în zonă a fost rănită grav. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Craiova. De asemenea, pe 20 iulie, patru persoane au fost rănite ușor, într-un accident rutier care a avut loc în zona Metro. În accident au fost implicate două autoturisme, un Nissan și un Mercedes. Șoferul Nissanului, Sorin Mihail Dună, de 53 de ani, din București, a ieșit de la Aeroclub și a virat stânga către Craiova, fără să se asigure, moment în care a lovit un Mercedes, condus de Daniel Florin Graf, de 32 de ani, din Radovan, care se deplasa spre Craiova. Anul trecut, pe aceeaşi arteră s-au înregistrat 16 accidente de circulație, în care trei persoane au fost rănite grav și 17 au suferit răni ușoare.

Alte şase străzi, în topul celor pe care au loc multe accidente

Pe bulevardul 1 Mai se întâmplă adesea accidente rutiere
Pe bulevardul 1 Mai se întâmplă adesea accidente rutiere  (Foto: Lucian Anghel)

Pe lista neagră a străzilor pe care se produc multe accidente se mai află Calea Severinului, bulevardul 1 Mai, bulevardul Dacia, strada Brestei și bulevardul Decebal. Din ianuarie până în mai, anul acesta, o persoană a murit, o alta a fost rănită grav, iar 18 au fost rănite uşor în timpul a nouă accidente produse pe această arteră. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, pe Calea Severinului nu au fost înregistrate accidente grave. O altă persoană a murit, anul acesta, într-un accident rutier petrecut pe bulevardul 1 Mai din Craiova. De asemenea, tot în primele cinci luni ale acestui an, pe acest bulevard au fost rănite uşor zece persoane.
Bulevardul Dacia se află în topul străzilor pe care au fost înregistrate multe accidente în ultimii doi ani. În primele luni ale acestui an, o persoană a fost rănită grav, iar alte nouă au suferit leziuni minore în nouă accidente care au avut loc pe acest bulevard. Anul trecut, situaţia a fost şi mai rea. O persoană a fost rănită grav, iar alte 12 au fost rănite uşor. Nici pe strada Brestei lucrurile nu au stat mai bine. Din ianuarie până în mai, aici au avut loc opt accidente, în timpul cărora doi oameni au fost răniţi grav, iar opt au suferit răni uşoare. În anul precedent, pe această stradă au fost şase accidente de circulație, soldate cu o persoană rănită grav și nouă rănite ușor.
Anul trecut s-au înregistrat victime şi pe strada Alexandru Ioan Cuza, două rănite grav şi şase rănite uşor, dar şi pe bulevardul Decebal, unde zece persoane au suferit răni uşoare în timpul accidentelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS